Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Απρίλη 2008 - αριθ. φύλλου: 10040

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ
Απούσα η κυβερνητική κοινωνική πολιτική για το Παιδί

Με την επίσκεψή της στο Συνήγορο του Πολίτη και στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων, «εγκαινίασε» χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την έναρξη καμπάνιας του Κόμματος για το θέμα της προστασίας, της φροντίδας και των δικαιωμάτων του παιδιού, κυρίως του εγκατελειμμένου, του κακοποιημένου παιδιού, των παιδιών των μεταναστών και προσφύγων, των ρομά, και όσων ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ με τραγικές συνέπειες για τους λαούς
  • Αλέκα Παπαρήγα: Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπερασπίσει την ειρήνη στην περιοχή, από τη στιγμή που τα εντάσσει όλα μέσα στη λογική της εταιρικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ
  • Ολοκληρώθηκαν χτες οι εργασίες της Διεθνούς Συνδιάσκεψης Ευρωπαϊκών Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων στο Κίεβο, με θέμα: «Η επιτάχυνση της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολή. Προβλήματα Ευρωπαϊκής Ασφάλειας»

Μπορεί χτες να μην απευθύνθηκε πρόσκληση στη FYROM για ένταξη στο ΝΑΤΟ λόγω της μη λύσης του ζητήματος της ονομασίας, αλλά η ουσία της εμπλοκής του στις ευρωατλαντικές δομές παραμένει. Το ΚΚΕ έχει εκφράσει, από την αρχή της δημιουργίας του προβλήματος, τη θέση για ονομασία που να προσδιορίζει γεωγραφικό όρο. Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ γίνεται για τη διεύρυνσή του με άλλες χώρες, συνδυάζεται με την αντιπυραυλική άμυνα, με την αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Πρόκειται για εξελίξεις στενά δεμένες με τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό, για τον έλεγχο αγορών, πηγών Ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς της. Για την απόκτηση καλύτερων θέσεων στα πλαίσια του παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού συστήματος, μέσα στο οποίο εμφανίζονται και οι σχέσεις αλληλεξάρτησης μεταξύ καπιταλιστικών χωρών. Πρόκειται για μια Σύνοδο του ΝΑΤΟ, που θα πάρει αποφάσεις με τραγικές συνέπειες για τους λαούς.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Ξεκίνησε το αγωνιστικό ταξίδι

«Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορά χαράζουν» διατράνωσαν οι νέοι και οι νέες στη Θεσσαλονίκη, έξω από το αμερικανικό προξενείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για το «Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης στα Βαλκάνια», που διοργανώνει η ΚΝΕ σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ). Το αγωνιστικό Καραβάνι θα συνεχίσει την πορεία του στη Σερβία, στην Κροατία, και στη Ρουμανία.


ΣΕΛ.  11


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Νομιμοποιεί τη βαρβαρότητα

Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ειδική Αγωγή, αποτελεί στην ουσία ένα νέο πλαίσιο νομιμοποίησης της βαρβαρότητας που βιώνουν τα παιδιά με αναπηρίες και οι οικογένειές τους.


ΣΕΛ.  12
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Αλυτα παραμένουν τα προβλήματα

Αποστολή του «Ριζοσπάστη» στην περιοχή της Θράκης, καταγράφει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι των ακριτικών αυτών περιοχών.


ΣΕΛ.  8  -  9
Να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια

Η οργή και η αγανάκτηση των οδηγών με την υπέρογκη αύξηση των διοδίων είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν αρκεί, χρειάζεται αγώνας για να καταργηθούν.


ΣΕΛ.  19
Κηδεύτηκε χτες ο Ζ. Ντασσέν

Στο στερνό του «δρόμο», χτες, τον συνόδεψαν συγγενείς, φίλοι, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και πλήθος κόσμου.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ