Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Το δίκιο το παίρνεις, δε στο δίνουν

Η Δημοκρατία τους λειτουργεί!
Η Δημοκρατία τους λειτουργεί!
Ορεξη νά 'χεις, χρόνο και χρήμα, καθότι πρέπει νά 'σαι και λιγάκι αργόσχολος για να μπορείς να παρατηρείς και να σχολιάζεις όλο το δούλεμα που πάει σύννεφο.

Στη μια στήλη - ο εκδότης, κατασκευαστής και διάφορα άλλα ευεργετικά - να σου εξηγεί πώς με το ένα ευρώ που προβλέπει αύξηση η σύμβαση της ΓΣΕΕ, σπάει η εισοδηματική πολιτική, στην άλλη στήλη - του ίδιου εκδότη - να αναλύεται πώς οι αυξήσεις κάνουν κακό στην ανάπτυξη, στην τρίτη - του ίδιου εκδότη - να εξηγείται πώς αυτοί οι άκαρδοι πελάτες διαλέγουν λάθος μονοπώλιο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τα κέρδη από την ανισορροπία και στην τέταρτη στήλη - της εφημερίδας ενός από τα κόμματα που στηρίζει ο εκδότης - να απειλείται το σύστημα με προσφυγή στη... νομιμότητα!

Είναι με τέτοιο σάλτο να μην το ρίχνουν στην πλάκα οι οδηγοί στα διόδια; Που στο κάτω κάτω της γραφής δε χρωστάνε 16 δρχ. τη διέλευση στον Μπόμπολα που ο ...πτωχός δεν έχει ρέστα να τους δώσει...

Αν ήταν «χριστιανοί» του 1989 στο Βερολίνο, θα είχαν κερδίσει κεντρική θέση στα δελτία ειδήσεων όλου του κόσμου καθώς κάθε Δευτέρα διαδήλωναν για τη δημοκρατία.

Είναι μεταλλεργάτες της Ζώνης και κάθε Πέμπτη διαδηλώνουν για τα αυτονόητα της ζωής τους. Χτες το παράκαναν. Φώναζε ο διαδηλωτής στη μούρη του αστυνόμου «το δίκιο είναι του εργάτη!».

Αυτονόητα τον ψέκασαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο - τον εργάτη που με τον φόρο του πληρώνει και το «όργανο» και το γκλομπ και το δακρυγόνο - για να μάθει - ο εργάτης - ότι την επόμενη φορά πρέπει να διαδηλώνει για το Θιβέτ.

Εκείνο το παιδί στα 17 του που πήγε άκλαφτο από μηνιγγίτιδα, μπορούσε να ήταν το δικό σου. Αλλά μην ανησυχείς, δουλεύει η δικαιοσύνη. Θα βρει έναν γιατρό να δικάσει ώσπου να πεθάνει το επόμενο κι ύστερα θα ξαναδικάσει ως το επόμενο. Εσύ στο μεταξύ ψήφιζέ τους να σου τάζουν νοσοκομεία και υγεία και άκου τους να σου φτύνουν στη μούρη: «σιγά τα πράγματα, που είχαν υγεία στο σοσιαλισμό. Δεν είχαν ελευθερία».

Οταν προχτές ο Τσίπρας έλεγε πως αφήνει το ΚΚΕ στη μοναξιά του και παίρνει τους «δρόμους της φωτιάς», δε φανταζόμασταν ότι εννοούσε αυτό που είπε ο Αλαβάνος για τη νομιμότητα. Αλλά τελικά αυτό εννοούσε. Τό 'χε πει και ο ίδιος στο MEGA την περασμένη βδομάδα. Οπότε τρέμε σύστημα.

Αλλα παιχνίδια, καμιά σχέση με το μεροκάματο.

152-146. Και η δημοκρατία λειτουργεί. Το ωραίο είναι πως ορισμένοι είδαν και πυρετό στο Κοινοβούλιο! Γιατί; Ο Αλαβάνος, λέει, έθιξε τον Βενιζέλο ως συνταγματολόγο.

Ρε, δεν πάτε να κάνετε καμιά δουλειά;

Εχετε πάρει χαμπάρι πως από την πολιτική που εφαρμόσατε ή στηρίζετε, στενάζει ο κόσμος; Υπάρχει εργάτης, έστω ένας, που να καίγεται να μάθει αν ο συνταγματολόγος και ο κολλητός του που πολιορκεί την κυβέρνηση με τη νομιμότητα, πλακώθηκαν στη Βουλή για να τα πιουν μετά στη Βαλαωρίτου ή κάπου εκεί γύρω;

Αϊ...

Ασχετο: ανοιχτή η οδός Λήδρας. Ισχυρότατος συμβολισμός, αλλά η κατοχή σύμμαχης χώρας από σύμμαχη χώρα παραμένει... Είναι προφανές πως ιμπεριαλισμός, δημοκρατία και ελευθερία πάνε πακέτο.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πού το πάνε;... (1)(2010-05-11 00:00:00.0)
ΣΥΝαυτουργός στην εξαπάτηση(2007-06-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-03-10 00:00:00.0)
Τσ, τσ, τσ... τσίου!(2005-05-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2005-04-20 00:00:00.0)
...εσείς κι η γιορτή σας(2004-08-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ