Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΠΕΛΑΤΕΣ...

ΤΟ «COPY PASTE»: «Την αναθεώρηση των προβλέψεων του κρατικού προϋπολογισμού για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Οπως υποστήριξε αυτό οφείλεται στις επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση. Παράλληλα, επισήμανε ότι θα επιβραδυνθεί ο ρυθμός μείωσης της ανεργίας, εξαιτίας της αύξησης του κόστους που προκαλείται από τη σύμβαση ΓΣΕΕ - ΣΕΒ» (το πρώτο θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ του κ. Μπόμπολα).

...ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ: «Η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ υπέγραψαν διετή Συλλογική Σύμβαση με σωρευτικές αυξήσεις της τάξης του 12,42% που επιφέρει αύξηση των ετησίων ονομαστικών αποδοχών 6,2% για το 2008 και 5,7% για το 2009, που υπερκαλύπτουν τον τρέχοντα πληθωρισμό (4,2%) και συνιστούν κατά κάποιον τρόπο μια ...τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Οι κοινωνικοί εταίροι, περίπου, "παρέβησαν" τις συστάσεις του κ. Αλογοσκούφη που ζητούσε συγκρατημένες μισθολογικές αυξήσεις» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ, επίσης του κ. Μπόμπολα).

ΔΕΚΑΞΙ ΔΡΑΧΜΕΣ Η ΑΡΠΑΧΤΗ: «Οταν οι Ελληνες έχουμε διάθεση για "πλάκα" είμαστε ασυναγώνιστοι - και προκαλούμε ακόμη και ...μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων στην Εθνική οδό! Πρώτη μέρα χθες των νέων αυξημένων διοδίων και πρώτο θέμα οι ατέλειωτες ουρές στα διόδια (...) Η νέα τιμή στα 2,75 ευρώ και όσοι οδηγοί πέρασαν επέμεναν να πάρουν τα ακριβή ρέστα τους αρνούμενοι να κινηθούν αν δεν εισπράξουν και την πενταρούλα» (ο Θ. Οικονομόπουλος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του Αλαφούζου, για την αρπαχτή στα διόδια του Μπόμπολα!).

ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ! «Η Nokia ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για αρνητικές επιπτώσεις από την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας στη ζήτηση κινητών τηλεφώνων στις αναδυόμενες αγορές (...) Η Sony Ericsson εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τα κέρδη της αναφέροντας ότι οι Ευρωπαίοι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερες νέες συσκευές για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα κινητά τους» (το ρεπορτάζ στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ, ναι, του κ. Μπόμπολα).

ΟΙ «ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ»: «Θα σας πολιορκήσουμε με αγώνες και με τη νομιμότητα» (ο Αλ. Αλαβάνος στη Βουλή / ΑΥΓΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ