Μήνυμα «σκληρής» και «άκαμπτης» στάσης έστειλε χτες η ηγεσία της ΠΓΔΜ ενόψει της σημερινής συνάντησης των διαπραγματευτών στη Νέα Υόρκη, σε μια εμφανή προσπάθεια να αυξήσουν τη «διαπραγματευτική ισχύ» της.
Οι προθέσεις της ηγεσίας της γειτονικής χώρας περνάνε μέσα από το χτεσινό Τύπο των Σκοπίων. Η ΠΓΔΜ, σύμφωνα με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των εφημερίδων «Ντνέβνικ» και «Ουτρίνσκι Βέσνικ», θα απορρίψει όλες τις εναλλακτικές ονομασίες που περιέχονται στην τελευταία πρόταση του κ. Νίμιτς, ακόμη και τις δύο ονομασίες («Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας») τις οποίες αρχικά είχε αποδεχτεί ως βάση περαιτέρω διαπραγμάτευσης και θα εμμείνει στην πάγια θέση της περί «διπλής ονομασίας».
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η ηγεσία της ΠΓΔΜ δεν είναι έτοιμη να αποποιηθεί ούτε τη νέα ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, «Μέγας Αλέξανδρος», ενώ ο κ. Ντιμιτρόφ θα προβεί και σε άλλες απορρίψεις των εισηγήσεων του κ. Νίμιτς, παρόλο που σε γενικές γραμμές θα διαβιβάσει τη θέση ότι η χώρα του θα συνεχίσει να διαπραγματεύεται και να συνομιλεί.