Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Προκλητική ενέργεια

Τους αρνήθηκαν την έκδοση βίζας για την είσοδό τους στην Ελλάδα, επειδή η οργάνωσή τους είναι εναντίον του ΝΑΤΟ!!! Σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια προέβη η ελληνική πρεσβεία στη Γεωργία σε βάρος δύο αγωνιστριών, μελών της Επιτροπής Ειρήνης Γεωργίας, οι οποίες θα ταξίδευαν στη χώρα μας για να πάρουν μέρος σε συνάντηση των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Η ελληνική πρεσβεία προχώρησε σ' αυτή την προκλητική κίνηση εφαρμόζοντας κατά γράμμα τη Συνθήκη Σένγκεν, που έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της ΕΕ, με την οποία, όπως αποδεικνύεται, έχουν «φακελώσει ηλεκτρονικά» κινήματα και αγωνιστές! Τόσο πολύ ενοχλεί η αντιΝΑΤΟική τους δράση ή φοβήθηκαν μήπως τους κατηγορήσει η κυβέρνηση της συγκεκριμένης χώρας ότι δε σέβονται τα άκρως φιλοαμερικανικά αισθήματά της;

Η απαγόρευση της εισόδου στη χώρα μας για τη συμμετοχή σε μια διεθνή συνάντηση δείχνει ότι η ποινικοποίηση της πολιτικής και αντιιμπεριαλιστικής δράσης είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Σ' αυτούς τους σχεδιασμούς συμμετέχουν ενεργά και οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, οι οποίες έχουν βάλει φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους κάτω από τους «τρομονόμους», τις «Συνθήκες Σένγκεν» επεκτείνοντας το αστυνομικό τους κράτος σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Τελευταίο δείγμα γραφής αποτελεί η Συνθήκη του Προυμ, ή «Σένγκεν 3», που υπογράφτηκε από τους Ευρωπαίους εταίρους το 2007 και μεταξύ άλλων προβλέπει «προληπτικό φακέλωμα και δυνατότητα προληπτικής απαγόρευσης της συμμετοχής σε διεθνείς κινητοποιήσεις»... Θύματα αυτής της συνθήκης ήταν και οι αγωνίστριες από τη Γεωργία, οι οποίες μαζί με χιλιάδες άλλους αντιιμπεριαλιστές δίνουν τη μάχη για να μην ενταχθεί η χώρα τους στις ιμπεριαλιστικές ευρω-ατλαντικές δομές.

Η Γεωργία αποτελεί για τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές βασικό «κομμάτι» στη σκακιέρα των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία και η ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ πρωταρχικό σκοπό. Κάθε «φωνή» λοιπόν που αντιστέκεται στους νεοταξικούς σχεδιασμούς αποτελεί εμπόδιο και ποινικοποιείται... Σ' αυτά τα παιχνίδια συμμετέχει σήμερα και η ΝΔ, όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, καταπατώντας βάναυσα και χωρίς κανένα δισταγμό ανθρώπινα δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες, φτιάχνοντας ένα καινούριο νεοταξικό «ιδιώνυμο».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη γι' αυτήν την προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια ενάντια στις αγωνίστριες της Γεωργίας. Ενέργεια που έρχεται να προστεθεί σε σειρά αντιδραστικών μέτρων που στρέφονται σε βάρος των αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων και αγωνιστών της Γεωργίας, προκειμένου να καμφθεί η αντίστασή τους στα σχέδια ένταξης της χώρας τους στις ιμπεριαλιστικές ευρω-ατλαντικές δομές. Απέναντι σ' αυτά τα αυταρχικά μέτρα ο λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του, ειδικά σε μια περίοδο που στην περιοχή των Βαλκανίων δημιουργούνται νέες εστίες αποσταθεροποίησης. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με την προσπάθεια που γίνεται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα να ποινικοποιηθούν οι αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες, κάνουν επιτακτική την ανάγκη για παλλαϊκή αντίσταση και ανοιχτή σύγκρουση με τη «νέα τάξη πραγμάτων». Τέτοιες πράξεις αποδεικνύουν ότι η ανυπακοή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στο κεφάλαιο και τις δυνάμεις που το υπηρετούν είναι μονόδρομος για την προάσπιση ακόμη και των πιο στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού.


Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ