Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Αμεσα μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων

Περιοδεία αντιπροσωπείας της ΝΕ του ΚΚΕ με τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, σε δήμους που πληγήκανε από την τελευταία κακοκαιρία

Αντιπροσωπεία της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος, επισκέφτηκε, χτες από το πρωί, τις πληγείσες περιοχές του νομού από την πρόσφατη κακοκαιρία και συγκεκριμένα τους Δήμους Κανδάνου, Πελεκάνου και Ανατολικού Σελίνου καθώς και χωριά του Δήμου Μουσούρων. Κατά την περιοδεία της αντιπροσωπείας ο βουλευτής του ΚΚΕ διαπίστωσε και ο ίδιος τις μεγάλες καταστροφές που έχουν υποστεί τα ελαιόδεντρα και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή, όπως επίσης και τις ζημιές που υπέστησαν οι κτηνοτρόφοι με τον παγετό και το χιονιά να σκοτώνει πολλά, ιδιαίτερα μικρά ζώα. Ο Σπύρος Χαλβατζής, επίσης, είχε συνάντηση με τις δημοτικές αρχές των Δήμων Κανδάνου, Πελεκάνου και Ανατολικού Σελίνου και ενημερώθηκε για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι δήμοι τους.

Σε δήλωσή του ο Σπύρος Χαλβατζής επισημαίνει ότι οι ζημιές που έχει υποστεί η περιοχή και οι περιουσίες των κατοίκων θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με άμεσα μέτρα, αναφέροντας συγκεκριμένα:

-- Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις για τις άμεσες καταστροφές στην παραγωγή αλλά και για το χαμένο μελλοντικά εισόδημα καθώς τα ελαιόδεντρα θα δώσουν παραγωγή, ύστερα από 6 με 7 χρόνια.

-- Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή και η εκτίμηση των καταστροφών στις πληγείσες περιοχές και να αντιμετωπιστεί η απώλεια του ζωικού κεφαλαίου με ουσιαστικές ενισχύσεις για τους κτηνοτρόφους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα, διότι όπως υπογράμμισε, οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία εξαιτίας αυτών των καταστροφών θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν την περιοχή με αποτέλεσμα να ερημώσουν ακόμα περισσότερο τα χωριά. Γι' αυτό το λόγο, σημείωσε, χρειάζεται να δοθούν άτοκα δάνεια για να αντιμετωπίσουν, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αλλά και όλων όσων επλήγησαν, την καταστροφή των περιουσιών τους. Κλείνοντας επισήμανε ακόμα ότι στα πλαίσια αυτά θα πρέπει να παρθούν μέτρα και για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών με την άμεση στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερώτηση για τις καταστροφές σε ελαιόδεντρα στην Αταλάντη Φθιώτιδας(2022-03-04 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου(2017-01-17 00:00:00.0)
Για τη μάχη στον Αναβο Σελίνου(2015-08-07 00:00:00.0)
Σε απόγνωση οι αγρότες(2004-02-17 00:00:00.0)
Απόγνωση πάνω από τις στάχτες(1997-09-19 00:00:00.0)
Να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις(1997-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ