Παρασκευή 29 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέος γύρος «εμπορίου ρύπων»

Ενα νέο γύρο για το «εμπόριο ρύπων» - το μόνο και εντελώς αναποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών - εγκαινίασε πριν λίγες μέρες το ΥΠΕΧΩΔΕ, οριστικοποιώντας την κατανομή δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων ανάμεσα σε 152 βιομηχανίες της χώρας για την περίοδο 2006 - 2012.

Τα συνολικά δικαιώματα για την περίοδο αυτή ανέρχονται σε 345.606.165 τόνους διοξειδίου του άνθρακα και κατανέμονται δωρεάν σε 33 εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής (κυρίως στη ΔΕΗ), 24 εγκαταστάσεις καύσης, 4 διυλιστήρια, 6 χαλυβουργίες, 8 τσιμεντοβιομηχανίες, 18 ασβεστοποιίες, 44 παραγωγής κεραμικών, 14 παραγωγής χαρτιού και 1 υαλουργία.

Σημειώνουμε ότι αν μια βιομηχανία από αυτές εκπέμψει περισσότερους ρύπους από αυτούς που έχει δικαίωμα, αντί να εφαρμόσει αντιρρυπαντική τεχνολογία, μπορεί να αποταθεί στο περιβόητο Χρηματιστήριο ρύπων και αφού αγοράσει τα επιπλέον δικαιώματα που χρειάζεται, να εξακολουθήσει να ρυπαίνει ασύστολα!

Κοροϊδία, λοιπόν, οι ανησυχίες των αστών και των πολιτικών τους για το περιβάλλον και φανφάρες υποκρισίας οι προπαγανδιστικές κορόνες τους για λήψη μέτρων προστασίας του. Αντίθετα, χρυσοφόρα δουλειά για κάποιους που θα βρουν νέο τρόπο να κερδοσκοπήσουν μέσω και του Χρηματιστηρίου ρύπων...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ