Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 1 Μάρτη 2008 - αριθ. φύλλου: 10015

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενιαίος αποκλειστικά δημόσιος φορέας μεταφορών - αερομεταφορών

Ο χορός των ιδιωτικοποιήσεων στα αεροδρόμια θα έχει τραγικές συνέπειες. Μεταξύ αυτών θα θιγεί ο εθνικός εναέριος χώρος, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει και σε άλλες εξελίξεις στο Αιγαίο. Ο ενιαίος φορέας μεταφορών και αερομεταφορών θα πρέπει να είναι 100% δημόσιος και χωρίς τη συνύπαρξη ιδιωτικών φορέων μέσα στην Ελλάδα.


ΣΕΛ.  3

Σήμερα η ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ των Κινημάτων Ειρήνης

Συμμετέχουν αντιπροσωπεία του ΠΣΕ και εκπρόσωποι από Ελλάδα, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Τουρκία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία

  • Αρχίζουν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες της διήμερης Συνάντησης των Βαλκανικών Κινημάτων Ειρήνης με θέμα «Βαλκάνια χωρίς ΝΑΤΟ, ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατεύματα». Η Συνάντηση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Τα Κινήματα Ειρήνης θα ανταλλάξουν εμπειρίες και θα σχεδιάσουν τις απαραίτητες κοινές αντιδράσεις, για την αναχαίτιση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην περιοχή και την οικοδόμηση σχέσεων ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των λαών.
  • Σχετικά με τις θέσεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για το όνομα της FYROM, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επίσης αποκρύπτουν ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στη FYROM με τη δική τους συμφωνία και ότι το νέο κράτος - προτεκτοράτο που δημιουργείται, το Κοσσυφοπέδιο, δημιουργείται με τη συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων και με την αποστολή στρατού της ΕΕ. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να αποπροσανατολιστεί. Πρέπει με την πάλη του να βάλει βέτο σε ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ».

ΣΕΛ.  6   -   8

Associated Press

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Φονικός αποκλεισμός

Με ολοκαύτωμα απείλησε χτες τους Παλαιστίνιους ο Ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας . Σαν να μην ήταν αρκετός ο φονικός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας. `Η οι χιλιάδες νεκροί που έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων οι 32 (ανάμεσά τους οκτώ παιδιά, με το μικρότερο μόλις 6 μηνών) δολοφονήθηκαν το τελευταίο τριήμερο. Στη φωτογραφία, τα τέσσερα παιδιά που δολοφονήθηκαν μόλις χτες. Η ισραηλινή θηριωδία προκάλεσε την αντίδραση δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, που βγαίνοντας στους δρόμους της Γάζας διαμαρτυρήθηκαν για τις επιθέσεις και έθαψαν τους νεκρούς.


ΣΕΛ.  17


ΛΙΒΑΝΟΣ
Τρομοκρατία των ΗΠΑ με περιπολίες πλοίων

Μνήμες από την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση του 1983 και του 2006 ξύπνησε χτες η εμφάνιση τουλάχιστον δύο αμερικανικών πολεμικών πλοίων ανοιχτά των ακτών του Λιβάνου.


ΣΕΛ.  17
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ελλειψη βούλησης για αντισεισμική θωράκιση

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση, για να θωρακιστούν αντισεισμικά τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια του Νομού Μεσσηνίας, αναδείχτηκε από τη συζήτηση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή.


ΣΕΛ.  18
ΠΑΜΕ
Δράση για την απεργία

Πικετοφορίες και συλλαλητήρια σε 16 συνοικίες στην Αθήνα και σε δεκάδες ακόμα γειτονιές και πόλεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν συνδικάτα και φορείς, στην πορεία για την απεργία.


ΣΕΛ.  15
ΦΑΡΜΑΚΑ
Νέες ανατιμήσεις μέχρι 45%!

Προκλητικό παιχνίδι κυβέρνησης - φαρμακοβιομηχάνων σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων. Διευρύνεται η ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων. ΚΚΕ: Κατεπείγουσα ανάγκη η κατάργηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στην αγορά των φαρμάκων.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ