Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η ανησυχία της αστικής τάξης για την ακρίβεια

«Σε κλοιό ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων βρίσκεται η ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα να υποσκάπτεται η ανταγωνιστικότητά της και να σαρώνει η ακρίβεια στην αγορά, ενισχύοντας τη δυσαρέσκεια των πολιτών (...) οι αιτίες είναι δύο: οι αυξήσεις τιμών, αποτέλεσμα του "εισαγόμενου" πληθωρισμού και οι ανατιμήσεις που φέρνει η έλλειψη υγειών ανταγωνιστικών συνθηκών ή και ολιγοπωλιακές καταστάσεις σε κρίσιμους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ο δικαστής που νοιάζεται για τα κέρδη

«Απελευθερώνονται από την κατηγορία των διατιμημένων προϊόντα που διατίθενται από καντίνες σχολών, γηπέδων, κινηματογράφων, θεάτρων, αεροδρομίων, πλοίων, τρένων, κλινικών κλπ. (...) σύμφωνα με το ΣτΕ η συνταγματικά κατοχυρωμένη οικονομική ελευθερία επιβάλλει η ανώτατη τιμή πώλησης ενός προϊόντος να μην είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας από μια ορθολογικά οργανωμένη επιχείρηση» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Τα κέρδη με τιμές «κάτω του κόστους»

«Στο συμβούλιο είχαν προσφύγει οι εταιρείες "Olympic Catering" και η "Olympous Plaza Catering" (...) η "Olympic Catering" το 2006, μία χρονιά μετά την εφαρμογή της συγκεκριμένης αγορανομικής διάταξης είχε αύξηση κερδών 1.829%!!!» (το ρεπορτάζ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).

Ο λύκος στα πρόβατα

«Μέτρα που αποσκοπούν στην ασφαλέστερη χρήση των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας από ανήλικους χρήστες και πραγματεύονται θέματα, όπως οι μηχανισμοί ελέγχου πρόσβασης, ή κατηγοριοποίηση του εμπορικού περιεχομένου σε προϊόντα και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ή / και στο διαδίκτυο θα αποφασίσουν από κοινού οι τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Η κυκλοφορία του χρήματος

«Στις 29 Οκτωβρίου 2007 εντοπίστηκαν στην κατοχή προσώπου που είναι άμεσα εμπλεκόμενο στην υπόθεση περίπου 1.000.000 ευρώ σε ρευστό και επιταγές. Ο εντοπισμός του παραπάνω ποσού έγινε κατά τη διάρκεια ελέγχου στο αυτοκίνητο του προσώπου αυτού στα γαλλοελβετικά σύνορα και τα χρήματα και οι επιταγές κατασχέθηκαν (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ