Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Δήλωση - «χρησμός» από τον Σ. Γκιόλια

Αδιευκρίνιστο άφησε χτες ο Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, το αν εμπλέκεται και δεύτερος βουλευτής στην υπόθεση Κλαδά -Κουκοδήμου. Εξερχόμενος του γραφείου της εισαγγελέα Μαρίας Γκανέ, όπου είχε προσέλθει να καταθέσει για την υπόθεση, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα όσα είχε πει τη Δευτέρα βγαίνοντας από το γραφείο του ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, όπου είχε καταθέσει για την υπόθεση Ζαχόπουλου, απάντησε: «Η δήλωσή μου ήταν ξεκάθαρη. Μπορεί να έγινε κάποια παρεξήγηση. Στη δήλωσή μου ήμουν ξεκάθαρος: Βουλευτής επικοινώνησε μαζί μου το Νοέμβριο κλπ., κλπ. Το εξήγησα αυτό το πράγμα. Είπα και τις δύο περιπτώσεις. Εάν είναι ο ίδιος βουλευτής, τότε υπάρχει πρόβλημα γιατί υπήρχε από το Νοέμβριο κάποια επαφή, εάν είναι άλλος βουλευτής, τότε σημαίνει ξεκάθαρα ότι εκ μέρους του κ. Κλαδά προφανώς υπήρχαν κάποιοι που ενδιαφέρονταν. Δε θέλω να πω ότι ο ίδιος το ήξερε ή δεν το ήξερε, γιατί αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αλλά ενδιαφέρονταν και ρώτησαν». Στη συνέχεια και απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή και το αν επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, είπε: «Το απόρρητο στην πρώτη περίπτωση δεν ισχύει, γιατί ο ίδιος ο βουλευτής έβγαλε ανακοίνωση. Αρα, δεν μπορούσα να πω στον ανακριτή ότι δεν είναι». Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, σημείωσε ότι το βράδυ της Δευτέρας, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή, τηλεφώνησε στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου όπου δήλωσε ότι δε μίλησε για δεύτερο βουλευτή, αλλά είχε πει «βουλευτής». Σχετικά με τις διαψεύσεις του Σπύρου Κλαδά στις καταγγελίες Τριανταφυλλόπουλου, ο Γκιόλιας είπε: «Από τη στιγμή που ο κ. Κλαδάς δεν ήταν στο ραντεβού, δεν μπορεί να λέει ότι είναι αναληθή».

Πριν από τις απαντήσεις αυτές, ο αρχισυντάκτης των εκπομπών Τριανταφυλλόπουλου είχε δηλώσει: «Ο,τι έχω πει ισχύει μέχρι τελευταίας κεραίας. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε για τη Δικαιοσύνη και το ρεπορτάζ. Δεν παίρνουμε πίσω ούτε κόμμα από αυτά που έχουμε καταθέσει και από αυτά που έχουμε δηλώσει».

Στην εισαγγελέα προσήλθε χτες και ο Σπύρος Κλαδάς. Να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη φορά που ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων περνά την πόρτα ανακριτή ή εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Εξερχόμενος, μετά μία περίπου ώρα, αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση, λέγοντας πως όλα τα έχει πει στη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του Τριανταφυλλόπουλου, όπου αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση. Την αναφορά του Κλαδά χειρίζεται στο πλαίσιο της έρευνάς της η εισαγγελέας Μαρία Γκανέ.

Ο τρίτος που πέρασε χτες την πόρτα της εισαγγελέα ήταν ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου, προκειμένου να καταθέσει για την τηλεφωνική συνομιλία που άκουσε μεταξύ Τριανταφυλλόπουλου και Κουκοδήμου. Στο εισαγγελικό γραφείο έμεινε δεκαπέντε λεπτά και εξερχόμενος δεν έκανε καμία δήλωση. Προχτές το βράδυ όμως από το Δελτίο Ειδήσεων του Alter είπε ότι για την ουσία της υπόθεσης δε γνωρίζει τίποτα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από εισαγγελέα και ανακριτή εξετάζονται προσεκτικά οι καταθέσεις του Κουκοδήμου, ενώ κομβικό πλέον σημείο είναι η κατάθεση του ίδιου του Χρήστου Ζαχόπουλου, τον ακριβή χρόνο της οποίας θα προσδιορίσουν οι θεράποντες γιατροί του, ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας της υγείας του. Μετά την κατάθεση Ζαχόπουλου αναμένεται να γίνει και η προσωποποίηση των διώξεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφυλακίστηκε η Τσέκου(2008-07-10 00:00:00.0)
Σίριαλ με συνεχείς ανατροπές(2008-02-16 00:00:00.0)
Δεν προσήλθε στον ανακριτή ο Νικολιτσόπουλος(2008-02-15 00:00:00.0)
Η «παρέλαση» μαρτύρων συνεχίζεται...(2008-02-01 00:00:00.0)
«Καλύπτει» Κουκοδήμο, συγκαλύπτει ευθύνες(2008-01-26 00:00:00.0)
Δικαστική έρευνα και σκοτεινό παρασκήνιο(2008-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ