Πέμπτη 31 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σήμερα η κηδεία του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Στις 10 σήμερα το πρωί θα ψαλεί στη Μητρόπολη Αθηνών η Εξόδιος Ακολουθία για τον προκαθήμενο της Εκκλησίας. Η σορός του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου θα ταφεί στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών. Σήμερα, θα είναι κλειστά τα σχολεία, τα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ενώ δε θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Αργία θα είναι και για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

Στην κηδεία θα παρευρεθούν, εκτός από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, εκπρόσωποι ορθόδοξων πατριαρχείων, αυτοκέφαλων εκκλησιών, εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και θρησκειών. Συλλυπητήρια για το θάνατο του αρχιεπισκόπου εξέφρασε με τηλεγράφημά του ο πάπας Βενέδικτος ΙΣτ'. Στο μεταξύ χτες, έφτασαν στην Αθήνα ο οικουμενικός πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Να σημειωθεί ότι όπως φαίνεται οι υποψήφιοι για τη διαδοχή θα τοποθετηθούν με κάποιο τρόπο, τις επόμενες μέρες, μετά την ταφή του αρχιεπισκόπου. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 7 Φλεβάρη θα γίνει η εκλογή νέου αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ