Κυριακή 17 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός θα τους χαλάσει τα εγκληματικά σχέδια

Πρόλογος στην έκδοση των υλικών της Ημερίδας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ  για την «τρομοκρατία»

Ανδρες των ΜΑΤ ενώ ετοιμάζονται να αποκρούσουν «τρομοκράτες» εργαζόμενους...
Ανδρες των ΜΑΤ ενώ ετοιμάζονται να αποκρούσουν «τρομοκράτες» εργαζόμενους...
Ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός, επιδιώκοντας να χτυπήσει, άλλοτε τη Σοβιετική Ενωση και τις άλλες σοσιαλιστικές χώρες και σήμερα το εργατικό, λαϊκό και γενικά το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, «εφεύρισκε» πάντα τις παραπλανητικές αφορμές και τα επιχειρήματα. Είναι γνωστές οι «εκστρατείες» των Αμερικανών και των εταίρων τους για την υπεράσπιση των «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Την τελευταία δεκαετία και ιδιαίτερα σήμερα, χρησιμοποιούν κατά κόρον την «εκστρατεία» για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».

Το ΚΚΕ έγκαιρα ασχολήθηκε, σε ειδική Ημερίδα της ΚΕ του, με το σχετικό ζήτημα.

Στην Ημερίδα αυτή προσκλήθηκαν, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι κομμάτων, και μαζικών φορέων, παράγοντες της επιστήμης και της νεολαίας.

Στην έκδοση αυτή περιλαμβάνονται τα υλικά της συζήτησης που έγινε κατά τη διάρκεια της Ημερίδας της ΚΕ για την «Τρομοκρατία» και τις πολιτικές διαστάσεις του προβλήματος.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την Ημερίδα αυτή και τα γεγονότα επαλήθευσαν πλήρως τις ανησυχίες μας.

Η κυβέρνηση του κ. Σημίτη κατέβαλε αγωνιωδώς προσπάθειες για να διασκεδάσει, να μειώσει την ένταση των πιέσεων που δεχότταν, δύο και πάνω χρόνια, από τις ΗΠΑ, για να προχωρήσει σε μια ακόμα υποδουλωτική συμφωνία, (αστυνομική αυτή τη φορά), ανάμεσα στις δύο χώρες.

Εως και την παραμονή της αναχώρησης του ΥΔΤ κ. Χρυσοχοΐδη για τις ΗΠΑ, ο ίδιος, η κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα απ' αυτήν ΜΜΕ, προσπαθούσαν, αγωνιωδώς να πείσουν τον ελληνικό λαό, πως το κείμενο που θα υπογράψει στις ΗΠΑ θα είναι ένα απλό πρωτόκολλο συνεργασίας, (όπως έχει υπογράψει η χώρα μας με δεκάδες άλλες χώρες) και όχι μία δεσμευτική συμφωνία, μεταξύ των δύο χωρών.

Δεν τα κατάφεραν, όμως, γιατί τους διέψευσε παταγωδώς ο ανθύπατος των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. Μπερνς με συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Καθημερινή 3.9.2000». Ο κ. Μπερνς στη συνέντευξή του αναφέρει χωρίς περιστροφές: «Είναι ένα μνημόνιο για το οποίο εργαζόμασταν δύο χρόνια από την πρώτη επίσκεψη του αρχηγού του FBI Λούι Φρι την Αθήνα. Δεσμεύει τις δύο χώρες να εργαστούν σ' ένα ευρύ φάσμα της διεθνούς εγκληματικότητας».

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να ξεγελάει, και στο ζήτημα αυτό, τον ελληνικό λαό. Είναι αναξιόπιστη όπως και οι προγενέστερες απ' αυτήν.

Γιατί; Οταν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές και οι ΝΑΤΟικοί συνεργάτες τους (μαζί και η ελληνική κυβέρνηση), βάφουν τα χέρια τους στο αίμα των αθώων ανθρώπων, κυρίως μικρών παιδιών, γυναικών και γερόντων, στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ κ. ά. τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις τους τις ονομάζουν «επιχειρήσεις για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Γιατί; Οταν οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές οργανώνουν, χρηματοδοτούν, στηρίζουν και καθοδηγούν στρατιωτικά, φασιστικά πραξικοπήματα σ' όλο τον κόσμο, (όπως και στη χώρα μας), αυτά τα βαφτίζουν μέτρα για την προστασία της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας» ενάντια στους εχθρούς λαούς.

Γιατί; Οταν οι αμερικανικές υπηρεσίες του θανάτου προγράφουνε και δολοφονούνε «ανεπιθύμητους» ηγέτες κυρίαρχων κρατών, κινημάτων, κομμάτων και οργανώσεων, (όπως και τον πρόεδρο της δικής τους χώρας, τον Τζον Κένεντι), επιδιώκουν να φορτώσουν αυτές τις εγκληματικές πράξεις, άλλοτε στους πράκτορες της KGB (Οσβαλντ) και άλλοτε στους «τρομοκράτες» που υποθάλπουν οι χώρες τις οποίες έχουν καταχωρήσει οι ίδιοι σε μαύρες λίστες.

Γιατί; Οταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ βομβαρδίζει τη Λιβύη και το Ιράκ, όταν κηρύσσει οικονομικό εμπάργκο στην Κούβα, στη Συρία, στο Ιράν, στη Β. Κορέα, στη Γιουγκοσλαβία κ.ά. επειδή οι χώρες αυτές αρνούνται να υποταχθούν στην πολιτική της Νέας Τάξης Πραγμάτων (ΝΤΠ), οι ΗΠΑ τις κατηγορούν ότι είναι «χώρες τρομοκράτες», ότι υποθάλπουν τρομοκράτες και βοηθούν τη διεθνή τρομοκρατία.

Μ' αυτή την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που έχει αναδειχτεί ο σφαγέας των λαών και ο διεθνής τρομοκράτης. Που συνεργάζεται με τον παλιό και νέο «UCK». Που χρηματοδοτεί, στηρίζει και καθοδηγεί τα τάγματα θανάτου στην Κολομβία στην Ινδονησία κ.ά.

Μ' αυτήν την κυβέρνηση που κατηγορεί τον ελληνικό λαό σαν τρομοκράτες, γιατί συμμετείχαν στις αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις κατά του βρώμικου ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Μ' αυτή την κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία, (στις 8.9.2000), ο υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ κ Χρυσοχοΐδης και την ονόμασαν «μνημόνιο για την καταπολέμηση του εγκλήματος».

Αυτή η επαίσχυντη πράξη της ελληνικής κυβέρνησης που προετοιμάστηκε στα μυστικά επιτελεία της CIA και του FBI σε συνθήκες «μυστικής διπλωματίας», κυριολεκτικά, πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού, κι αυτού του ίδιου του ελληνικού Κοινοβουλίου, (όπως τόσες και τόσες παρόμοιες, ελληνοαμερικανικές υποδουλωτικές συμφωνίες), επιφυλάσσει πολλά νέα δεινά στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας.

Μοναδικός σκοπός που προετοιμάζεται να υπηρετήσει, αυτή η συμφωνία, είναι: η επίσημη παρουσία και ο κυριαρχικός έλεγχος των αμερικανικών υπηρεσιών στη χώρα μας, το χτύπημα του εργατικού και μαζικού λαϊκού κινήματος, η ωμή επίθεση, για να τσακίσουν το αντιιμπεριαλιστικό αντιαμερικανικό αίσθημα του ελληνικού λαού και της νεολαίας του.

Οι στόχοι και οι επιδιώξεις της ελληνικής κυβέρνησης γίνονται ορατές κάθε μέρα και περισσότερο, από τα μέτρα που αυτή παίρνει και σύντομα θα βάλει σε εφαρμογή: Την ιδεολογική προετοιμασία της κοινής γνώμης, για τον περιορισμό και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων - διαδηλώσεων των εργαζομένων και της νεολαίας. Την αύξηση των δυνάμεων καταστολής και την ενεργοποίηση των θωρακισμένων οχημάτων της ΕΛ-ΑΣ (οι γνωστές «ΑΥΡΕΣ»), που είχαν αποσυρθεί πριν 20 ακριβώς χρόνια, μετά τη δολοφονία του Κύπριου φοιτητή Κουμή και της Κανελλοπούλου. Την αλλαγή του νομικού πλαισίου που προβλέπει η αστυνομική συμφωνία. Την ενεργοποίηση της συνθήκης του Σέγκεν και της Εουροπόλ κ.ά.

Η συμμόρφωση - συμμετοχή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πλήρως στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων δεν έχει όρια. Ομως εκείνο τον παράγοντα που δε λογαριάζει, καθώς φαίνεται, είναι η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός και η νεολαία. Το ΚΚΕ πρωτοπόρο, όπως πάντα, οι κομμουνιστές οι ΚΝίτες, οι προοδευτικοί άνθρωποι και όλες οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας μας θα τους χαλάσουν για άλλη μια φορά τα εγκληματικά τους σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ