Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ
Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση - πικετοφορία

Συγκέντρωση - πικετοφορία ενάντια στη συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για τη δημιουργία κοινών στρατιωτικών σωμάτων, αλλά και στη γενικότερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς, διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), αύριο, Πέμπτη 10 του Γενάρη, στις 7 μ.μ. στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οπως σημειώνει η ΕΔΥΕΘ σε ανακοίνωσή της, σε περίοδο έντασης της ξένης ανάμειξης στα Βαλκάνια, συνεχίζοντας στα βήματα των προκατόχων της του ΠΑΣΟΚ, «η ελληνική κυβέρνηση, κάτω από την πίεση του αμερικανοΝΑΤΟικού παράγοντα, πήρε δύο αποφάσεις που εμπλέκουν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς: Η πρώτη αφορά τη συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας για τη δημιουργία κοινής, επιχειρησιακής, διακλαδικής μονάδας και την ίδρυση κοινής, χερσαίας μονάδας στο πλαίσιο της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Η δεύτερη αφορά την ενίσχυση της ελληνικής στρατιωτικής αποστολής στο Αφγανιστάν και τη συμμετοχή της χώρας μας στη στρατιωτική επιχείρηση της ΕΕ στο Τσαντ».

Η ΕΔΥΕΘ ξεκαθαρίζει ότι «η συμφωνία με την Τουρκία όχι μόνο δεν ενισχύει τη φιλία και την ειρήνη μεταξύ των δύο λαών, αλλά αποτελεί κίνηση η οποία προωθεί τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς ενάντια στους λαούς της περιοχής και γενικότερα. Σκοπό έχει την τρομοκράτηση των λαών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα όμως των λαών Ελλάδας και Τουρκίας».

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία να δυναμώσουν το αντιιμπεριαλιστικό - αντιπολεμικό κίνημα. Να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση και να απαιτήσουν να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, να ενισχύσουν την κοινή δράση με τους άλλους λαούς των Βαλκανίων ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ για ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και δημιουργία κρατών - προτεκτοράτων.

Να απαιτήσουν: Την άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων κατοχής, που βρίσκονται εκτός συνόρων. Απεμπλοκή της χώρας από τους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ. Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατεύματα από τα Βαλκάνια. Να διατεθούν τα χρήματα, που σήμερα δίνονται στους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, σε έργα παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας, καταπολέμησης της ανεργίας και της φτώχειας, στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στην Παιδεία.

Η κοπή πίτας

Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας διοργανώνει το Σάββατο 12 του Γενάρη η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ