Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΤΩΧΕΙΑ»
Στάχτη στα μάτια του λαού

Υποκριτικές χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης τις κορόνες περί «κοινωνικής συνοχής»

Ξεκάθαρη απόδειξη ότι το καπιταλιστικό σύστημα είναι αυτό που παράγει φτώχεια και δυστυχία αποτελεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το «εθνικό ταμείο κοινωνικής συνοχής», το οποίο λειτουργώντας ως φτωχοκομείο θα χορηγεί 1.000 ευρώ το χρόνο (!) στους εξαθλιωμένους.

Για νομοσχέδιο που θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, καταγγέλλοντας ότι το σημερινό σύστημα το μόνο που έχει να δώσει είναι φτώχεια και δυστυχία. Είναι υποκριτικές, είπε, οι κορόνες για την «κοινωνική συνοχή», αφού οι ανισότητες δεν πέφτουν από τον ουρανό αλλά τις γεννάει το καπιταλιστικό σύστημα που μόνο στόχο έχει την αύξηση των καπιταλιστικών κερδών. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι αποκαλύφθηκαν πλέον οι υποκριτικές υποσχέσεις που έλεγαν ότι ο «ευρωμονόδρομος» και οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν ανάπτυξη και ισότητα. Εφεραν, είπε ο βουλευτής, ανάπτυξη την οποία όμως καρπώνεται το κεφάλαιο, ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν τη χειροτέρευση της θέσης τους σε όλους τους τομείς από το εργασιακό μέχρι και το ασφαλιστικό.

Με τέτοιου είδους «ταμεία», τόνισε, δεν πρόκειται να αποπροσανατολιστεί ο λαός και είναι σίγουρο ότι θα εντείνει τους αγώνες του, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν στα χέρια τους τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, να έχουν κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ και σταθερή εργασία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι με το νομοσχέδιο που ιδρύει το φτωχοκομείο «γίνεται ένα αποφασιστικό βήμα» για την αντιμετώπιση της φτώχειας. Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δε θέλει να κρύψει το πρόβλημα, όπως γινόταν στο παρελθόν και γι' αυτό σε δύο χρόνια η επιχορήγησή του θα ανέλθει στα δυο δισεκατομμύρια ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ