Τετάρτη 9 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

«Η ΦΥΣΗ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΟ»: «Ολοένα και περισσότεροι πια νιώθουν ότι η πολιτική ζωή της χώρας παρασύρεται σε βούρκο. Πρόσωπα που μέχρι χθες δεν μπορούσαν ούτε τα μάτια τους να σηκώσουν από το χώμα, σήμερα ορίζουν τη δημόσια συζήτηση. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει δυνάμεις να αντισταθεί. Αλλοτε εκβιάζεται και άλλοτε συναλλάσσεται μαζί τους. Το δυστύχημα είναι ότι ούτε η αντιπολίτευση συγκινεί τα πλήθη. Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή, καθώς η φύση απεχθάνεται το κενό...» (το πρωτοσέλιδο σχόλιο στο ΒΗΜΑ).

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ; «Το βαθύ ρήγμα που έχει υποστεί ο δικομματισμός αναδεικνύουν τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης (...) Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δίνει για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια και μόλις τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές ένα ηχηρό χαστούκι στα δυο κόμματα εξουσίας και έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όσους υποστηρίζουν ότι το δικομματικό σύστημα βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Υπ' αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν πια να αποκλειστούν περαιτέρω εξελίξεις που θα μπορούσαν ακόμα και να προκαλέσουν την πλήρη ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης» (από το πρώτο θέμα στην ΑΥΡΙΑΝΗ).

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ: «Ολοι προσπαθούν να κερδίσουν από μια ανθρώπινη τραγωδία. Και ο λαός επιμένει να δει μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του και να εγγυηθούν τα κεκτημένα του. Μέσα στο τοπίο αυτό την ώρα που όλοι επιδιώκουν να δημιουργήσουν ανατροπή του πολιτικού σκηνικού (...) ο πρωθυπουργός θυμίζει ότι υπάρχουν και συνάνθρωποι που δεν έχουν τη διάθεση να κοιτάξουν ξένες κρεβατοκάμαρες, επειδή τους λείπει η δική τους. Επειδή ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας. Επειδή κυνηγούν στη χώρα μας το άπιαστο όνειρο μιας καλύτερης ζωής» (από το κύριο άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ