Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 10 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9972

ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ «ΚΑΡΦΟΥΡ» - «ΡΕΝΟ» - ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο ταξικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα

Ο συνεπής ταξικός αγώνας και η αλληλεγγύη των εργαζομένων, μακριά από κάθε συμβιβασμό και με ξεκάθαρο το μέτωπο ενάντια στην εργοδοσία, την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Αυτό το αισιόδοξο για την εργατική τάξη και διαχρονικά δοκιμασμένο συμπέρασμα προκύπτει από τη δράση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από τις μικρές και μεγάλες μάχες που δίνουν καθημερινά στους χώρους δουλιάς.


ΣΕΛ.  15

Τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος

Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας, που έχει στην ιδιοκτησία της τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι υποκριτικές οι διακηρύξεις περί «πολυφωνίας, ισοτιμίας και αντικειμενικής ενημέρωσης»

  • Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας μαζί του, να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τα ΜΜΕ. Αυτός ο πόλεμος είναι προάγγελος χτυπήματος ακόμα και στοιχειωδών ελευθεριών. Τις καλεί να αντισταθούν στο νοσηρό κλίμα και στον αποπροσανατολισμό, στην εξαχρείωση και την αποχαύνωση. Να συμπαραταχτούν στην πάλη για τα δικαιώματά τους, να βάλουν εμπόδια και με την προσωπική στάση τους. Να είναι δύσπιστοι, να συγκρίνουν την κάθε «πληροφόρηση» με την κατάσταση της ζωής τους. Να απαιτούν να μάθουν και τη θέση του ΚΚΕ και να την κρίνουν.
  • Σε αυτή την υπόθεση σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν και οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που εργάζονται στο χώρο των ΜΜΕ. Εχουν και ευθύνη και συμφέρον να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά αυτή την κατάσταση. Ειδικό κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ στους ανθρώπους των γραμμάτων, της επιστήμης και της τέχνης, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το παρόν και μέλλον του λαϊκού κινήματος. Τους καλεί να αντισταθούν και με προσωπικό κόστος.
  • Η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης του «902» (ρ/φ και TV), δεν είναι απλώς κομματικό καθήκον. Αποκτά ευρύτερη σημασία. Η ενίσχυση της φωνής και του ρόλου τους θα επιφέρει ένα άμεσο ισχυρό πλήγμα στα σχέδια του κεφαλαίου. Μπορούν και πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά όπλα στην ενημέρωση και στον εξοπλισμό του λαού.

ΣΕΛ.  7   -   11

Associated Press

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Αγωνιστική υποδοχή στον εγκληματία Μπους

Χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωσαν χτες στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ και της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Η τριήμερη περιοδεία Μπους ξεκίνησε με αγωνιστική «υποδοχή» έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Δυτική Ιερουσαλήμ, που πραγματοποίησαν το ΚΚ Ισραήλ και άλλοι αγωνιστές (φωτ.). Οι διαδηλωτές κήρυξαν τον Μπους ανεπιθύμητο. Αντιδράσεις για τα σχέδια, για τη «Νέα Μέση Ανατολή» και στη χώρα μας, με νέες ανακοινώσεις φορέων.


ΣΕΛ.  17


ΚΝΕ
Κόντρα στις αιτίες και τους ενόχους της ναρκω-κουλτούρας

«Αγωνιζόμαστε για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά κι όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!» διακηρύσσει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα τραγικά περιστατικά στη Βόρεια Ελλάδα.


ΣΕΛ.  19
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Πανελλαδικός ξεσηκωμός αύριο!

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια στην Αθήνα και στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, τα αγωνιστικά ραντεβού.


ΣΕΛ.  23
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιλαϊκή «σκούπα» και στην Υγεία!

«Σκούπα» για το χώρο της Υγείας, με όχημα το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ετοιμάζει η κυβέρνηση παράλληλα με την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση.


ΣΕΛ.  13
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Με εκτόξευση χημικών, προπηλακισμούς, άγρια επίθεση και συλλήψεις από δυνάμεις των ΜΑΤ, απάντησε η κυβέρνηση στη χτεσινή κινητοποίηση κατοίκων της Λευκίμμης στην Κέρκυρα.


ΣΕΛ.  22

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ