Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Γενάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9970

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Τεράστιοι κίνδυνοι από την έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης
  • Τεράστιους κινδύνους και ανυπολόγιστες συνέπειες έχει η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απορρίπτει δαπάνες για υποδομές που δεν εξασφαλίζουν υπερκέρδη στο κεφάλαιο.
  • Η αντισεισμική θωράκιση, πρόληψη και προστασία σημαίνει πλέγμα άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων ενταγμένων σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Απαιτεί πολιτική εξουσία και οικονομία που λειτουργούν με αποκλειστικό κριτήριο την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

ΣΕΛ.  9  -  11

Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ θα ματαιώσει στη Μέση Ανατολή τα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Τη Συνάντηση φιλοξένησε στην Αθήνα το ΚΚΕ το Σάββατο 5 Γενάρη 2008 και συμμετείχαν Κόμματα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου, της Ερυθράς Θάλασσας και της περιοχής του Κόλπου, που φιλοξένησε στην Αθήνα το ΚΚΕ το Σάββατο 5 Γενάρη 2008. Στη Συνάντηση έγινε αναλυτική συλλογική εξέταση των αποτελεσμάτων της Συνόδου της Ανάπολης και άλλων σημαντικών εξελίξεων στην περιοχή, καθώς και της στρατηγικής του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι εκπρόσωποι των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που συμμετείχαν στη Συνάντηση, συναντήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο αντάλλαξαν γνώμες για την κατάσταση στην περιοχή.

Οι κομμουνιστές, το αντιιμπεριαλιστικό και δημοκρατικό κίνημα των αραβικών χωρών και της ευρύτερης περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις για τη δημιουργία μιας «νέας» Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με απόφαση του ΝΑΤΟ το 2004, ανέφερε στην ομιλία της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι υπάρχουν αρκετές δυνατότητες να ματαιωθούν αυτά τα σχέδια, με την πάλη των λαών. Χρειάζεται είπε ένας παναραβικός λαϊκός αγώνας που θα έχει ταξικά χαρακτηριστικά και στο εσωτερικό κάθε χώρας και σε όλη την περιοχή.


ΣΕΛ.  3,   6  -  8

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό καλούν οι κομμουνιστές

Σε παλλαϊκό ξεσηκωμό για να αποτραπεί η παράδοση των Λιμανιών στο πολυεθνικό κεφάλαιο καλούν οι κομμουνιστές. Την Κυριακή, μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά «υποδέχτηκαν» αγωνιστικά τους εκπροσώπους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στο Λιμάνι για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Με τη συμμετοχή φορέων και συνδικάτων στη Θεσσαλονίκη συγκροτήθηκε χτες Επιτροπή Αγώνα, ενώ ανάλογη σύσκεψη διοργανώνεται σήμερα στον Πειραιά. Σε κινητοποιήσεις οι λιμενεργάτες και προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα από τον ΟΛΠ ΑΕ.


ΣΕΛ.  17

Τηλεοπτικό «εμπάργκο» στις κινητοποιήσεις

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έκαναν δυο κεντρικές παρεμβάσεις με ξεχωριστή σημασία για ζητήματα της επικαιρότητας. Το Σάββατο, οι ταξικές δυνάμεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, Ηπειρο και Κρήτη απέκλεισαν συμβολικά ή πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις σε καταστήματα της πολυεθνικής «Καρφούρ», απαιτώντας την επαναπρόσληψη εργαζόμενων συνδικαλιστών που απολύθηκαν λόγω της δράσης τους και της συμμετοχής τους στην απεργία στις 12 Δεκέμβρη. Ενώ ανήμερα των Φώτων, η Κομματική Οργάνωση Πειραιά πραγματοποίησε συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, την ίδια ώρα που οι εκπρόσωποι του δικομματισμού συνωστίζονταν για το ποιος θα φανεί περισσότερο στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Τι έδειξαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τις παραπάνω κινητοποιήσεις; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Σαν να μην έγιναν ποτέ. Αλλη μια απόδειξη για το πώς εννοούν, το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του και τα ΜΜΕ που έχει στην ιδιοκτησία του, τη «δημοκρατική» και «αντικειμενική» ενημέρωση του λαού.



ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Δυνάμωμα της ταξικής πάλης η απάντηση στους ελιγμούς

Η επιτυχία των συλλαλητηρίων του ΠΑΜΕ στις 22 Γενάρη μπορεί και πρέπει να ακυρώσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να εγκλωβίσει λαϊκές συνειδήσεις στα αντιδραστικά της σχέδια.


ΣΕΛ.  15

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ