Σάββατο 24 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το Ασφαλιστικό

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για το Ασφαλιστικό:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ συνεχίζουν τον εμπαιγμό των εργαζομένων σχετικά με το Ασφαλιστικό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν ούτε από τις κυβερνητικές δηλώσεις, ούτε από τις διάφορες δήθεν "αντιπολιτεύσεις". Το βασικό τους θέμα είναι το πώς θα "περάσουν" τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Κρύβουν την ουσία του ζητήματος, το επίπεδο των μισθών, τις εργασιακές σχέσεις, την ιδιωτική ασφάλιση. Οτι βάση της αντιασφαλιστικής επίθεσης αποτελεί ο νόμος "Ρέππα", ότι στόχο έχουν το "διαίρει και βασίλευε". Η χρεοκοπία του "κοινωνικού τους διαλόγου", η αποτυχία απόσπασης της συναίνεσης των εργαζομένων οξύνουν το πρόβλημά τους.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να χάνουν χρόνο, για να έχει η πάλη τους αποτέλεσμα. Πρέπει να συσπειρωθούν και να συντονιστούν στη γραμμή που προωθεί το ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 12/12 και για την ανάπτυξη ενός πανεργατικού - παλλαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, όπου βάση της ανάπτυξης του κινήματος να αποτελούν πρώτα από όλα οι χώροι εργασίας και οι κλάδοι. Να διεκδικήσουν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (νόμος "Σιούφα", νόμος "Ρέππα"), σύνταξη στα 60 για τους άνδρες στα 55 για τις γυναίκες, διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών. Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ, κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ