Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9940

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ κατά της αντεργατικής επίθεσης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - κεφαλαίου

Το ΠΑΜΕ καλεί άπαντες να μπουν στη μάχη για την απεργία στις 12 Δεκέμβρη για την Κοινωνική Ασφάλιση, τις Συλλογικές Συμβάσεις και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Σε ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, να οργανωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 Δεκέμβρη και να κλιμακωθεί η πάλη της εργατικής τάξης, προβάλλοντας τις σύγχρονες ανάγκες της, καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Το ΠΑΜΕ τονίζει την ανάγκη να συγκρουστεί η εργατική τάξη με την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την εργοδοσία και τα κόμματά της, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Καθώς, η κυβέρνηση ήδη έχει πάρει τις αποφάσεις της για το Ασφαλιστικό, χρησιμοποιώντας και το «διάλογο» που έστησε στη Βουλή με τους «κοινωνικούς εταίρους», το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ., που είναι συμμέτοχοι και συνένοχοι στο έγκλημα.

Στον αγώνα για τις νέες συλλογικές συμβάσεις, για μεροκάματα και μισθούς στο ύψος των αναγκών, οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων να απορρίψουν τους εκβιασμούς και να απαιτήσουν τον πλούτο που παράγουν.


ΣΕΛ.  2  -  3,    18  -  21

Motion Team

ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΗ Η ΧΩΡΑ
Κάθε βροχή και ... πλημμύρα

Η διαχρονική έλλειψη ακόμη και της στοιχειώδους αντιπλημμυρικής θωράκισης στη χώρα έχει ως αποτέλεσμα με τις πρώτες βροχές να έρχονται και οι πρώτες πλημμύρες και καταστροφές.

Η έλλειψη αυτή γίνεται ακόμη πιο φανερή στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου τα «επείγοντα» αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα έχουν ολοκληρωθεί μόνο κατά 5%, αλλά και στον Εβρο όπου χιλιάδες στρέμματα πνίγηκαν ξανά στη λάσπη. Αναδεικνύονται έτσι ανάγλυφα οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Η Αλέκα Παπαρήγα τη Δευτέρα στη ΝΕΤ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα δώσει συνέντευξη, στην εκπομπή της ΝΕΤ «Πρώτη Γραμμή», στους δημοσιογράφους Β. Λυριτζή και Δ. Οικονόμου, αύριο Δευτέρα, ώρα 8.45 το πρωί.


ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Στη μνήμη του ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ η σύζυγός του Στέλλα Μαθιουδάκη πρόσφερε στη ΝΕ Ρεθύμνου 1.000 ευρώ.
  • Η οικογένεια Δημήτρη Κοκοβιάδη πρόσφερε στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ.
  • Ο Ευριπίδης και η Σωτηρία Σερετίδη από την Κομοτηνή πρόσφεραν στην ΚΕ του ΚΚΕ 1.000 ευρώ,τιμώντας τα 90χρονα της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και τα 90 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ.


90 χρόνια Οχτωβριανή Επανάσταση

Αρθρο της Ελένης Μπέλλου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  11  -  12
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΑ
Υπεράσπιση της ΕΕ

Στις θέσεις του συνεδρίου αποτυπώνεται με ανάγλυφο τρόπο η ανησυχία μπας και πάθει τίποτα η ιμπεριαλιστική ΕΕ, καθώς κρισιακά φαινόμενα πληθαίνουν και η νομιμοποίησή της φθίνει στα μάτια των λαών.


ΣΕΛ.  10

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ