Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναγκαία η ανάπτυξη ισχυρού λαϊκού μετώπου

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Την έντονη ανησυχία τους για το Ασφαλιστικό, αλλά και τους γενικότερους προβληματισμούς τους για τον «κοινωνικό διάλογο», την ανεργία και τις ιδιωτικοποιήσεις, εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κατά την περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γ. Πέρρο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Μεταξύ της αντιπροσωπείας του Κόμματος και των εργαζομένων στην κεντρική υπηρεσία της ΥΠΑ, αναπτύχτηκε πλούσιος διάλογος και για τα αποτελέσματα της πρόσφατης εκλογικής αναμέτρησης και την κοινοβουλευτική ενίσχυση του Κόμματος.

Ο Γ. Πέρρος ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι και η λαϊκή οικογένεια, επισημαίνοντας ότι «εμείς αγωνιζόμαστε βέβαια για το σοσιαλισμό, ως απάντηση στα αδιέξοδα του καπιταλισμού, αλλά συγχρόνως παλεύουμε για να ελαφρύνουμε τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ο εργαζόμενος και για να δοθούν λύσεις στα καθημερινά του προβλήματα». Τόνισε την ανάγκη συγκρότησης ισχυρού και μαζικού λαϊκού κινήματος αντίστασης, πάλης και διεκδίκησης, υπογραμμίζοντας ότι οι Κομμουνιστές θα μπουν μπροστά στη μάχη για την ανατροπή της αντιλαϊκής, αντεργατικής πολιτικής. Για το Ασφαλιστικό, υπογράμμισε: «Εμείς απορρίπτουμε τον "κοινωνικό διάλογο" διότι με αυτόν πέρασαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και νομιμοποιήθηκαν όλα τα αντιδραστικά μέτρα. Εμείς ζητάμε την άμεση κατάργηση των αντιασφαλιστικών αυτών νόμων».

Ειδικότερα για τον κλάδο των αερομεταφορών, οι εκπρόσωποι του Κόμματος τόνισαν ότι ήδη προχωρά η κατάργηση της ενιαίας και δημόσιας ΥΠΑ, με το διαχωρισμό σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο και με την ίδρυση ανεξάρτητων εποπτικών αρχών. Ως παράδειγμα έφεραν την εκχώρηση της λειτουργίας και εκμετάλλευσης του πρώτου αεροδρομίου της χώρας («Ελ. Βενιζέλος») στη γερμανική «Χόχτιφ». Αναφερόμενοι στις «αναδιαρθρώσεις» στον τομέα των αερομεταφορών, τόνισαν ότι με την προωθούμενη νέα δομή της ΥΠΑ, οι συνέπειες θα είναι αρνητικές και σε επίπεδο εθνικής κυριαρχίας και απώλειας εσόδων από τα διάφορα τέλη, και σε επίπεδο ασφάλειας πτήσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις και τις θέσεις εργασίας (δραστική μείωση), καθώς και τη χειροτέρευση της θέσης της λαϊκής οικογένειας ως προς τη χρήση των υπηρεσιών στις αερομεταφορές.

Καταλήγοντας ο Γ. Πέρρος κάλεσε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αυριανή γιορτή της νεολαίας, το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», καθώς και στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 7 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα για το Ασφαλιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ