Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στη μαζική πολιτική δράση

Από την επομένη κιόλας των εκλογών άρχισαν να ζεσταίνονται οι μηχανές σε όλα τα μέτωπα ενόψει της έναρξης της νέας αντιλαϊκής επίθεσης, αλλά ταυτόχρονα ζεσταίνονται και οι μηχανές των λαϊκών αγώνων, ζεσταίνεται και η ελπίδα για μια άλλη πορεία. Σε ένα σκηνικό, όπου μια καθόλου νέα κυβέρνηση, προαναγγέλλει μια καθόλου νέα πολιτική, εκείνο που μπορεί να διαφοροποιήσει τα πράγματα, να ταράξει τα νερά και μέσα απ' αυτό να ξεπροβάλει κάτι πραγματικά νέο, είναι η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, η αντίσταση και ο αγώνας των εργαζομένων, της νέας γενιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, για την απόκρουση της αντιλαϊκής λαίλαπας με στόχους όχι μόνο αμυντικούς, αλλά και για την απόσπαση κατακτήσεων.

Η κυβέρνηση έβαλε εμπρός και επιτίθεται, στα μέτωπα της ακρίβειας, στο Ασφαλιστικό, στο Αγροτικό, στην Παιδεία, στην Υγεία και γενικότερα ξεδιπλώνονται οι ταξικές πολιτικές επιλογές, όπως αυτές έχουν οριστεί από τα κέντρα αποφάσεων της πλουτοκρατίας και αποτελούν τον άξονα των πολιτικών που εφαρμόζουν διαδοχικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ομως, αυτή είναι η μια πλευρά. Από την άλλη όχθη, είναι ο λαός που υφίσταται τις συνέπειες της συνεχούς και ακόρεστης επιδίωξης του κεφαλαίου για αύξηση της κερδοφορίας του. Ωστόσο, οι διεργασίες στις λαϊκές συνειδήσεις που καταγράφηκαν και εκλογικά βρίσκονται σε εξέλιξη και μετεκλογικά. Αυτό έχει αντανάκλαση και στις διεργασίες που γίνονται στο λαϊκό κίνημα.

Στα μέτωπα, αιχμή της αντιλαϊκής επίθεσης προετοιμάζονται και οι δυνάμεις απόκρουσης της επίθεσης:

-- Στο χώρο της Παιδείας, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών έχει απευθύνει κάλεσμα για άμεση αντεπίθεση, σε φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές, γονείς και σ' όλο το λαό για την 18η Οκτώβρη, ώστε να μετατραπεί σε μέρα παλλαϊκής δράσης για την Παιδεία και να δοθεί η πρώτη απάντηση στη συνολική επίθεση κυβέρνησης κεφαλαίου - ΕΕ, με απεργίες, στάσεις και διαδηλώσεις.

-- Στο μέτωπο του Ασφαλιστικού το ΠΑΜΕ, κόντρα στην κοινή γραμμή των «κοινωνικών εταίρων» που βάζουν πλάτη για να στηθεί ο ψευτοδιάλογος της κυβέρνησης, καλεί τους εργαζόμενους να τους χαλάσουν τα σχέδια και να δώσουν απάντηση με τη μαζική τους παρουσία στα συλλαλητήρια που διοργανώνει σε όλη τη χώρα στις 7 Νοέμβρη.

-- Στο αγροτικό μέτωπο, όπου οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της αύξησης των τιμών των ζωοτροφών, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση αναδεικνύει τις πραγματικές αιτίες, που εντοπίζονται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ, και καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους ενωμένοι ν' αντισταθούν στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν.

Τώρα, από δω και μπρος, είναι η ώρα να εκφραστεί η θετική δυναμική του εκλογικού αποτελέσματος και της ενίσχυσης του ΚΚΕ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες με τη συσπείρωση στις γραμμές του λαϊκού κινήματος και νέων δυνάμεων που πρέπει να απεγκλωβίσουμε από το δικομματισμό. Είναι στο χέρι μας, με ένταση της μαζικής πολιτικής δράσης, να συνειδητοποιούν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του λαού τη δύναμή τους, να βγαίνουν στους δρόμους και από καλύτερες θέσεις να αντιστέκονται, διεκδικούν και να πολιτικοποιούν τη δράση τους. Μέσα σε τέτοιες διεργασίες, το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μαζί με τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, κόντρα στο κεφάλαιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέα αυθαιρεσία της ΑΤΕ(2011-01-13 00:00:00.0)
Σύσκεψη αγωνιστικού συντονισμού των κτηνοτρόφων(2001-09-12 00:00:00.0)
Σταθερά στο δρόμο του Μετώπου(2000-06-14 00:00:00.0)
«Φρένο» στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική(1999-12-08 00:00:00.0)
Με την προκήρυξη στο χέρι!(1998-10-21 00:00:00.0)
Ακλόνητοι στα μπλόκα της Ηλείας(1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ