Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Απαγόρευσαν περιοδεία του ΚΚΕ σε σχολεία

Ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ

Απαγόρευσαν περιοδεία του ΚΚΕ σε σχολεία της Πάτρας, επικαλούμενοι μια γενικόλογη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ενώ δεν κρύβουν τις διαθέσεις τους να απαγορευτεί κάθε μορφής πολιτική δραστηριότητα σε σχολικούς χώρους. Η υπόθεση θυμίζει εποχές αλήστου μνήμης, αλλά λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα του 2007, υπογραμμίζοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης.

Προχτές η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πατρών ότι αντιπροσωπεία του Κόμματος και ο βουλευτής του Νίκος Καραθανασόπουλος προτίθενται να περιοδεύσουν σε τρία σχολεία της πόλης, σε ώρα διαλείμματος - ώστε να μην υπάρξει παρακώλυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας - για να συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο αυτοί, όσο και η λειτουργία των σχολείων τους. Η απάντηση που δόθηκε από τον προϊστάμενο της εν λόγω Διεύθυνσης ήταν μη αναμενόμενη και άκρως προκλητική: Απαγορεύεται, βάσει σαφούς εντολής του υπουργείου Παιδείας. Ο εν λόγω κύριος πρόσθεσε, επίσης, ότι κατά τη δική του γνώμη δεν πρέπει να επιτρέπεται στα σχολεία καμία πολιτική δραστηριότητα.

Παρ' όλα αυτά, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και ο βουλευτής επισκέφθηκαν τα σχολεία, ενώ από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η απαγόρευση στηρίχτηκε σε μια γενικόλογη εγκύκλιο του υπουργείου, όπου πουθενά δεν αναγράφεται ότι απαγορεύεται στα κόμματα - πόσο μάλλον στους βουλευτές - να επισκέπτονται σχολικούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός και υπογραμμίζει: «Την ευθύνη γι' αυτό το κρούσμα την έχει η κυβέρνηση, το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Οι αναφορές σε εγκυκλίους δεν μπορούν να κρύψουν το κύριο: Η κυβέρνηση και η ΕΕ, για να προωθήσουν τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στο Ασφαλιστικό, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, περιορίζουν ακόμη περισσότερο τα δημοκρατικά δικαιώματα, την πολιτική και συνδικαλιστική δράση και εντείνουν τον αυταρχισμό και την καταστολή. Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει πάτημα στον αντιδημοκρατικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα που έχει στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το ΚΚΕ δε θα αφήσει να περάσουν οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και σημειώνεται: «Θα επιμείνουμε στην ενημέρωση και στην πολιτική συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, με όλους τους εργατοϋπαλλήλους, στους χώρους δουλιάς. Τους καλούμε, ειδικά αυτούς που παρά τη δυσαρέσκειά τους στήριξαν ξανά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψουν έστω και τώρα το δικομματισμό, να συμπαραταχτούν με το ΚΚΕ και να οργανώσουν την πάλη μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλιάς».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ