Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Γιορτή νεολαίας - εφαλτήριο πάλης

Το ραντεβού έχει κλειστεί: Την Κυριακή έχουμε γιορτή. Την κόκκινη γιορτή της νεολαίας, την κεντρική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του ΟΔΗΓΗΤΗ. Που ανοίγει αύριο τις πύλες της για να υποδεχτεί τα νιάτα της ανυπακοής και της ρήξης, τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου. Ενας κρίκος στη λαϊκή πάλη από τον οποίο δεν πρέπει να λείψει κανείς. Για να πλημμυρίσει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από αισιοδοξία, από μαχητικότητα, στη ρότα της αντεπίθεσης.

Η κεντρική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ, ένας μεγάλος σταθμός στον αγώνα. Σταθμός σύνδεσης, της αισιοδοξίας από το πετυχημένο για το ΚΚΕ αποτέλεσμα των εκλογών και της νέας δύναμης για την ένταση της πολιτικής δράσης, για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και της νεολαίας. Με τις κόκκινες σημαίες με το σφυροδρέπανο να ανεμίζουν ψηλά, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες προσκαλούν στη γιορτή της νεολαίας με το σύνθημα να ηχεί ακόμα πιο δυνατά: «Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει». Ενα σύνθημα που έκαναν πράξη, στους ταξικούς αγώνες αλλά και στην εκλογική μάχη δεκάδες χιλιάδες νέοι και εργαζόμενοι, με την ιδιαίτερη συμβολή και της ΚΝΕ να καταγράφεται σημαντική. Γιατί όργωσε σχολεία και σχολές, εργοστάσια και γραφεία, γειτονιές και καφετερίες. Για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ στη νεολαία. Για να φτάσει σε κάθε σπίτι η αγωνιστική πρόσκληση διεκδίκησης της ζωής που αξίζει στην εργατική τάξη και τη νεολαία. Καλώντας τους νέους να κάνουν ανυπότακτη επιλογή, να κάνουν τον ανυποχώρητο αγώνα, στάση ζωής. Και συνεχίζουν ακόμα πιο δυναμικά να απευθύνουν πλατιά το ίδιο αγωνιστικό κάλεσμα.

Μια γιορτή με έντονο το στοιχείο της αλληλεγγύης. Προς τους νέους και τις νέες, προς τους μαθητές των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, στους οποίους θα διατεθούν τα έσοδα από τα εισιτήρια. Με πυξίδα τα γνήσια, πηγαία αισθήματα αλληλεγγύης των κομμουνιστών, που τις μέρες που οι πυρκαγιές μαίνονταν, ήταν εκεί, παρόντες, συμβάλλοντας με ό,τι μέσα διέθεταν, στην πυρόσβεση και την περιφρούρηση των δασών. Μια εκδήλωση απαλλαγμένη από οποιοδήποτε στοιχείο φιλανθρωπίας και τηλεοπτικής φιέστας. Μια συμβολή, από εργατόπαιδα σε εργατόπαιδα, μια ενίσχυση από το χαρτζιλίκι, από το υστέρημα του εργάτη, από την πενιχρή σύνταξη του απόμαχου της δουλιάς.

Θα είμαστε όλοι αύριο το απόγευμα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Για να γιορτάσουμε στον απόηχο μιας μάχης. Με τις μελωδίες να πλέκονται με τα συνθήματα. Με τις γροθιές σφιγμένες να υψώνονται ορμητικά, να δείχνουν το δρόμο. Τη δέσμευση ότι αυτή η γιορτή είναι εφαλτήριο της λαϊκής και νεολαιίστικης πάλης. Για να μπούμε με νέα δύναμη και ευθύνη, μπροστά, στις καθημερινές μάχες. Για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Για το τώρα και για το αύριο. Για τους αγώνες που ξεσπούν σήμερα, για τα ρυάκια που ανοίγουν το χείμαρρο για να διεκδικήσει ο λαός όχι μόνο τη ζωή που του αξίζει αλλά και την εξουσία που θα την κάνει πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ