Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9897

ΓΙΟΡΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ πάλης ξεκίνημα μετά τις εκλογές

Υποδεχόμαστε την κεντρική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας μετά το πετυχημένο αποτέλεσμα για το Κόμμα μας στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

  • Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους: Β. Παπακωνσταντίνου, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Τσακνή, Μ. Πασχαλίδη, Φ. Πλιάτσικα, Β. Καζούλη.
  • Στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση πολιτικής αφίσας αφιερωμένη στον Τσε Γκεβάρα, έκθεση βιβλίου από τη «Σύγχρονη Εποχή» και θα υπάρχει προβολή βίντεο.

ΣΕΛ.  3

Ο «Ρ» ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ
Πεθαίνοντας στις παράγκες του Ρέντη

Ο «Ρ» βρέθηκε χτες στο σημείο, όπου την περασμένη Δευτέρα δυο εργάτες έγιναν παρανάλωμα στο χυτήριο που δούλευαν. Ενας απ' αυτούς, ο 26χρονος Μουχαμά Σαρίφ ξεψύχησε προχτές. Η παραγκούπολη στου Ρέντη κόβει την ανάσα. Οι συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας είναι άκρως επικίνδυνες. Παράγκες χτισμένες από τσιμεντόλιθους, ή με λαμαρίνες, στέγες ετοιμόρροπες από ελενίτ. Βρώμα και δυσωδία. Οι εργαζόμενοι, αν δεν πάνε από εργατικό δυστύχημα, κινδυνεύουν από αρρώστιες.


ΣΕΛ.  10


ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Στις 18 Οκτώβρη για την Παιδεία

Κάλεσμα - ώστε να μετατραπεί η 18 Οκτώβρη σε μέρα παλλαϊκής δράσης για την Παιδεία - απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με σύνθημα: «Καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση που επιταχύνει και γενικεύει την αντιλαϊκή πολιτική».


ΣΕΛ.  12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Οι εργαζόμενοι να τους χαλάσουν τα σχέδια

Κόντρα στην κοινή γραμμή των «κοινωνικών εταίρων», που βάζουν πλάτη για να στηθεί ο ψευτοδιάλογος της κυβέρνησης, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να τους χαλάσουν τα σχέδια.


ΣΕΛ.  9
ΠΑΣΥ
Παρέμβαση για τα προβλήματα των κτηνοτρόφων

Τις επιπτώσεις από την ΚΑΠ και τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημειώνει η ΠΑΣΥ, με αφορμή την κατακόρυφη αύξηση των τιμών στις ζωοτροφές.


ΣΕΛ.  17
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Συναντήσεις με φορείς και κατοίκους είχε χτες σε δήμους του νησιού ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής.

ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Σε χωριά των καμένων περιοχών της Αρκαδίας περιόδευσε χτες ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  19

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ