Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Εωλες ερμηνείες...

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και οργανωτικά ζητήματα θα απασχολήσουν την ΚΠΕ του Συνασπισμού που συνεδριάζει σήμερα και αύριο, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι γραμματείς των νομαρχιακών οργανώσεων του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εισήγηση της ΠΓ θα περιλαμβάνεται η «ανατομία» του εκλογικού αποτελέσματος με παράθεση στοιχείων, αλλά και έωλες ερμηνείες, βασισμένες σε «δύο μέτρα και δύο σταθμά», όπως αυτή ότι η ψήφος στον Συνασπισμό ήταν «ψήφος θετικής επιλογής», αποτέλεσμα της ανάδειξής του προεκλογικά σε «κύρια αντιπολιτευτική δύναμη στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές», ενώ αυτή στο ΚΚΕ ήταν «ψήφος διαμαρτυρίας»!

Η ΠΓ θα επιμείνει στον ισχυρισμό ότι μετά τις εκλογές «το τοπίο αλλάζει», έχουμε «ήττα του δικομματισμού» και «νέο πολιτικό σκηνικό», καθώς και ότι «η ισχνή αυτοδυναμία της ΝΔ και η κρίση στο ΠΑΣΟΚ, αποτελούν ρήγμα στην καταθλιπτική κατίσχυση και στην απρόσκοπτη λειτουργία της δικομματικής εναλλαγής». Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της ΠΓ για την κρίση στο ΠΑΣΟΚ, την οποία αποδίδει στην «αλλοίωση των σοσιαλιστικών χαρακτηριστικών του» λόγω κυρίως της «δεξιάς μετατόπισης στην περίοδο Σημίτη» και θεωρεί πως αποκαλύπτει «κρίση στρατηγικής και φυσιογνωμίας»!!! Η ηγεσία του ΣΥΝ πιστεύει προφανώς ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ΝΔ υπό άλλες συνθήκες, παρότι αυτή είναι πανομοιότυπη με τη δική του πολιτική, αφού καταλήγει στην εκτίμηση ότι «η εσωστρέφεια και η απρόβλεπτη εξέλιξη των διαδικασιών, του στερεί έτσι κι αλλιώς τη δυνατότητα να αντιπαρατεθεί για μεγάλο διάστημα στα κυβερνητικά σχέδια, πράγμα που παρέχει αντικειμενικά πρόσθετη άνεση στη ΝΔ να προχωρήσει στις επιλογές της».

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, η ΠΓ αναμένεται να εισηγηθεί στην ΚΠΕ μέτρα για την αντιμετώπιση «άμεσων πολιτικών και οργανωτικών προβλημάτων», την ενίσχυση της «πολιτικής συνεννόησης και της προγραμματικής σύγκλισης των δυνάμεών του».

Τέλος, η ΚΠΕ θα συζητήσει τον χρόνο διεξαγωγής του 5ου τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΝ (τέλος του χρόνου - αρχές του επόμενου) και στο πλαίσιο αυτό μέτρα για την αντιμετώπιση οργανωτικών αδυναμιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ