Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ

ΑΛΙΜΟΝΟ Σ' ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΝΣΗΜΟ: «Είναι ικανοί εμπειρογνώμονες που ειλικρινά πασχίζουν να βρουν μια λύση, που ούτε τους εργαζόμενους θα αδικήσει ενώ από την άλλη πλευρά θα σώσει τα Ταμεία, δηλαδή θα τα καταστήσει αυτάρκη ώστε να μπορούν να καταβάλουν τις συντάξεις (...) η κυβέρνηση θα προχωρήσει βήμα βήμα αποφεύγοντας τις μεγάλες ανατροπές (...) η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος θα πρέπει να ολοκληρωθεί με τρόπο, που δε θα μεταφέρει το σύνολο των βαρών του συστήματος στον φορολογούμενο μέσω του προϋπολογισμού. Το μήνυμα λοιπόν είναι σαφές. Ναι στις αλλαγές αλλά με μέτρο και πάντως όχι σε βάρος των ήδη εργαζομένων» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗ ...ΝΔ: «Κατά την προεκλογική περίοδο υποσχέθηκε μεταρρυθμίσεις και οικονομική πρόοδο, ορκίστηκε ξανά πίστη στη διαφάνεια και ακόμη μετέδωσε ανεκτικότητα και ανοχή σε διαφορετικές από τις συνήθεις του συντηρητικού χώρου προσεγγίσεις. Θα θελήσει άραγε να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις και δεσμεύσεις; Και αν ναι θα μπορέσει; Θα αντέξει την πίεση του συντηρητικού περίγυρου;» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: «Θέλει το εκλογικό σώμα του ΠΑΣΟΚ ξεκάθαρες θέσεις από τους υποψηφίους για τη νέα ηγεσία. Θέλει θέσεις που να απαντούν στα αιτήματα και στις αγωνίες των πολιτών. Θέλει στρατηγική αγώνα, για να ξαναγίνει το Κίνημα πλειοψηφικό ρεύμα σε σχέση με τη ΝΔ και εκφραστής μιας δίκαιης κοινωνικής και προοδευτικής πολιτικής χωρίς ψευδεπίγραφη αριστερή τοποθέτηση για τον "επαναπατρισμό" των ψήφων που έφυγαν» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΜΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΝ ΜΠΛΕΡ: «Πώς ένα κεντροαριστερό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές; (...) η απάντηση έρχεται από τη Βρετανία (...) παρά τα όσα γράφονται και λέγονται ο Τ. Μπλερ προώθησε την πλέον επιτυχή αναδιάρθρωση αριστερού κόμματος στην Ευρώπη, αφού παρέλαβε ένα "μη εκλέξιμο" κόμμα το 1994 και όχι απλώς το έφερε στην εξουσία έπειτα από πολύχρονη κυριαρχία των Συντηρητικών, αλλά το κατέστησε και το "φυσικό κόμμα εξουσίας" (παρά το ιστορικό λάθος του πολέμου στο Ιράκ» (ο Π. Κ. Ιωακειμίδης στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ