Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Με νέα δύναμη και ευθύνη

Με τη νέα δύναμη και την ευθύνη στους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας, πραγματοποιείται την Κυριακή 7 του Οκτώβρη, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το 33ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», με κεντρική ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η μεγάλη κόκκινη γιορτή της νεολαίας, που ταυτόχρονα σηματοδοτεί το πλατύ άνοιγμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους εργαζόμενους και τους νέους. Εχει στόχο την οργάνωση και ενίσχυση της αντίστασης και της αντεπίθεσης των λαϊκών στρωμάτων στην αντιλαϊκή λαίλαπα που επέρχεται.

Το κεντρικό σύνθημα του 33ου Φεστιβάλ δίνει το στίγμα: «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους - Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει». Οι δυνάμεις του αστικού κατεστημένου, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έχουν ξεκαθαρισμένη τη θέση τους, για το πώς επιδιώκουν να είναι το μέλλον της νέας γενιάς. Οραμά τους έχουν μια νεολαία υποταγμένη, που θα μορφώνεται με βάση τις επιταγές των πολυεθνικών, που θα δουλεύει μισή μέρα, θα κολλάει μισό ένσημο, θα ζει μισή ζωή. Η νεολαία δε χωράει σε αυτό το «όραμα». Και η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων, που έκαναν το βήμα στις τελευταίες εκλογές, που διεκδικούν τη ζωή που τους αξίζει, ήταν ένα βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Η εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ είναι, παράλληλα, το εφαλτήριο μιας πλατιάς εξόρμησης στους χώρους δουλιάς, στους χώρους εκπαίδευσης, στους τόπους κατοικίας, εκεί όπου ζει και εργάζεται η νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που θα 'χει συνέχεια και μετά την κόκκινη γιορτή. Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΚΕ που καλεί τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «να οργώσουν κυριολεκτικά κάθε τόπο δουλιάς, μόρφωσης και κατοικίας, εκεί που εργάζεται και ζει η εργατική τάξη και η νεολαία, τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα». Επιδίωξη, μέσα από αυτή την πλατιά εξόρμηση, είναι η συνάντηση με νέους και νέες, εργαζόμενους, ώστε να ενισχυθεί ο δεσμός τους στο πεδίο των αγώνων, στην πολιτική δράση, στο διάλογο για την εναλλακτική λύση της λαϊκής εξουσίας που προβάλλει και παλεύει το ΚΚΕ.

Η μάχη για την πλατύτερη και μαζική διακίνηση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει. Η τιμή του είναι 5 ευρώ και αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, όπως έχει ανακοινώσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης. Μια πρωτοβουλία αγωνιστικής έμπρακτης αλληλεγγύης προς τη νεολαία και τους εργαζόμενους των περιοχών που επλήγησαν.

Το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» είναι εδώ συνεχίζοντας την αγωνιστική διαδρομή του. Οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι του μόχθου, η εργαζόμενη διανόηση, πρέπει να δώσουν μαζικό, μαχητικό «παρών». «Προχωράμε μπροστά για να ανταποκριθούμε στους αγώνες που έρχονται», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΚΝΕ, και το Φεστιβάλ είναι το πρώτο βήμα...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ