Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9891

Με νέα ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗ στους αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας

Την Κυριακή 7 του Οκτώβρη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο η κεντρική εκδήλωση

Με τη νέα δύναμη και την ευθύνη που μας δίνει η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που έκαναν το βήμα, που έκαναν πράξη το σύνθημα του 33ου Φεστιβάλ, «Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους - Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!», προχωράμε μπροστά για να ανταποκριθούμε στους αγώνες που έρχονται.

  • Η κεντρική εκδήλωση του 33ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ» θα γίνει την Κυριακή 7 του Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
  • Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους Βασίλη Καζούλη, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή.
  • Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση πολιτικής αφίσας αφιερωμένη στον κομμουνιστή επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και θα προβληθεί ειδικό βίντεο, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του.

Αμεσα ξεκινάει από τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ η διακίνηση των εισιτηρίων του Φεστιβάλ, η τιμή των οποίων είναι 5 ευρώ. Τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση των μαθητών των πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά την περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος αμέσως μετά τις εκλογές.


ΣΕΛ.  3

ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΣΩΠΟΥ
Εξαγγέλλουν μέτρα μετά από 11 χρόνια!

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κώφευαν από το 1996 μπροστά στο πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού και άφηναν τους κατοίκους να πίνουν νερό - δηλητήριο, με πρόσχημα ότι ο καθαρισμός του ήταν αρμοδιότητα της νομαρχίας!

Αυτό ομολόγησε ουσιαστικά χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, εξαγγέλλοντας πρόστιμα και ελέγχους στις ρυπογόνες βιομηχανίες, τώρα που η ρύπανση χτύπησε, εκτός από τη Βοιωτία, και τη Βορειοανατολική Αττική.


ΣΕΛ.  15

Eurokinissi

ΗΛΕΙΑ
Πλημμύρες μετά τον πύρινο εφιάλτη

Μετά τον εφιάλτη των πυρκαγιών, με τον κίνδυνο νέων καταστροφών από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις ζουν οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών του περασμένου καλοκαιριού.

Χτες, με την πρώτη βροχή, δοκιμάστηκαν από τις πλημμύρες δύο οικισμοί της Βαρβάσαινας Ηλείας, αποδεικνύοντας έτσι ότι οι κυβερνητικές υποσχέσεις για επείγοντα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ήταν μόνο λόγια.


ΣΕΛ.  15


ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Να ορθώσουμε τείχος αντίστασης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, με καθαρό το μήνυμα ότι οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση του αγώνα.


ΣΕΛ.  11
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εκβιάζουν για την «Ολυμπιακή»

«Πλάτη» για να ιδιωτικοποιηθεί η εταιρεία ζητάει ο νέος υπουργός. Δεν μπορεί να γίνει κανένας διάλογος απαντά το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.


ΣΕΛ.  17
ΔΕΗ
Ετοιμο το σχέδιο τεμαχισμού

Ο «Ρ» αποκαλύπτει το νέο σχήμα. Η ΔΕΗ «σπάει» σε πέντε Ανώνυμες Εταιρείες, με στόχο να επιταχυνθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησής της.


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ