Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Απάντησή μας οι ταξικοί αγώνες

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

Σχολιάζοντας τις χτεσινές προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Με τις προγραμματικές δηλώσεις της, η κυβέρνηση επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του ΠΑΜΕ, των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, ότι όποιο από τα κόμματα του δικομματισμού και αν κυβερνούσε θα αξιοποιούσε την εκλογή του στον κυβερνητικό θώκο για τη συνέχιση και ένταση των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων.

Το στίγμα των κυβερνητικών αντιλαϊκών προθέσεων δόθηκε κατά την ανάγνωση των κυβερνητικών προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό. Μεγαλύτερη επιθετικότητα στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα, στα ζητήματα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας. Προσανατολισμός στις ιδιωτικοποιήσεις και συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Συνέχιση της άγριας λιτότητας.

Η κυβέρνηση έχει μπούσουλα τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας - βαρβαρότητας. "Μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού" στην πρωθυπουργική γλώσσα σημαίνει χειροτέρευση των όρων και των ορίων για τη συνταξιοδότηση των εργαζομένων, αλλά και χαμηλότερες συντάξεις. "Συνέπεια στη δημοσιονομική προσαρμογή και φορολογικές αλλαγές" σημαίνει περισσότεροι φόροι για τα λαϊκά στρώματα και ελαφρύνσεις για το κεφάλαιο. "Συμπράξεις" σημαίνει να αυξήσουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεργολάβοι και οι πολυεθνικές. "Καποδίστριας 2" σημαίνει αποκέντρωση των αντιλαϊκών πολιτικών στην Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια και μεταφορά του κόστους ξανά στους εργαζόμενους.

Ο "κοινωνικός διάλογος" στον οποίο συμμετείχαν οι πλειοψηφίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, γνωστή τακτική όλων των προηγούμενων γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, αποτελεί το "δούρειο ίππο" για να νομιμοποιηθούν και άλλες αντιδραστικές αλλαγές. Οι πλειοψηφίες στις διοικήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλλιεργούν αυταπάτες, το συμβιβασμό και την υποταγή στη λογική της ανταγωνιστικότητας.

Τα ΠΑΜΕ, έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, θα πρωτοστατήσει, μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο εργαζομένων, στην άμεση οργάνωση των αναγκαίων ταξικών δυναμικών αγώνων για την απόκρουση της νέας κυβερνητικής επίθεσης, αλλά και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την κατάκτηση των δικαιωμάτων που αντανακλούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org