Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σπέρνουν θύελλες

Προσπαθούν να σπείρουν θύελλες. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Αγνωστο παραμένει τι θέλουν να θερίσουν και για λογαριασμό ποιου.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε, με αποσπάσματα τοποθετήσεων υποψηφίων βουλευτών και παραγόντων της μουσουλμανικής μειονότητας, αποδεικνύει περίτρανα πως ο εργαζόμενος λαός της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής, τίποτε καλό δεν μπορεί να ελπίζει από όλους αυτούς, χριστιανούς και μουσουλμάνους που χρησιμοποιούν τις θρησκευτικές διαφορές για να πυροδοτήσουν αντιπαραθέσεις.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, καταγράφονται στιγμιότυπα από συνάντηση που έγινε προεκλογικά. Μειονοτικοί υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, εναλλάσσονται στο βήμα με τον «ψευδομουφτή», τον δημοσιογράφο Α. Ντεντέ και άλλους παράγοντες της μουσουλμανικής μειονότητας, και επιδίδονται σε ένα οξύ εθνικιστικό παραλήρημα. Μάλιστα, καλούν τη μειονότητα να πάψει να δίνει την ψήφο της στους «γκιαούρηδες» - δηλαδή στους άπιστους - και την απειλούν με «κοινωνική απομόνωση», αν δε συνετιστεί με τη γραμμή στήριξης των μουσουλμάνων υποψήφιων. Προφανώς κατά τις υποδείξεις κύκλων που δρουν εντός και εκτός Ελλάδος και χρόνια τώρα παρεμβαίνουν πότε υπέρ του ενός και πότε υπέρ του άλλου εταίρου του δικομματισμού.

Αρπαξαν την ευκαιρία οι «πατριώτες» και έσυραν το γαϊτανάκι της όξυνσης, απειλώντας με δικαστικές διώξεις, κ.ά. Το παιχνίδι φαίνεται πως συνεχίζεται.

Τέτοιες φωνές, μουσουλμάνων και χριστιανών, υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Το ζητούμενο είναι γιατί επιλέχθηκε η προβολή τους και μάλιστα από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του έργου.

Οπως παραδέχτηκε πολλές φορές δημοσίως ο Α. Ντεντέ, ο ίδιος μαγνητοσκόπησε τη συνάντηση και κυκλοφόρησε το σχετικό οπτικό υλικό που φιλοξενείται και στο διαδίκτυο και προσφάτως και σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Τι εξυπηρετεί, λοιπόν, αυτή η πρωτοβουλία, η οποία φαίνεται να υπερβαίνει ακόμη και τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων να αναλάβουν συγκεκριμένο ρόλο στη μειονότητα;

Ποιον ωφελεί μακροπρόθεσμα, πέρα από το άμεσο, δηλαδή, τον εγκλωβισμό των εργαζομένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών της μειονότητας στα δόκανα του δικομματισμού;

Σχετίζεται με τις εξελίξεις που αναμένονται στα Βαλκάνια;

Πάντως, η πείρα έχει αποδείξει ότι πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν οι μειονότητες για την όξυνση αντιπαραθέσεων που οδήγησαν σε συγκρούσεις και με τη σειρά τους άνοιξαν το δρόμο για την επέμβαση, το διαμελισμό κρατών, και την εδραίωση κατοχικών ιμπεριαλιστικών στρατών.


Α. Α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διαμόρφωση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη(2023-06-14 00:00:00.0)
Με αφορμή την ψήφιση του νόμου για τις μουφτείες στη Θράκη(2022-08-12 00:00:00.0)
«Παράκληση» να μείνει εκτός παζαριού η μειονότητα(2020-02-27 00:00:00.0)
Στήνει σκηνικό έντασης στη Θράκη(2012-12-11 00:00:00.0)
Οργή και ένταση μετά το αιματοκύλισμα(2011-01-04 00:00:00.0)
Υποπτα παιχνίδια με μουσουλμάνο βουλευτή(2006-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ