Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕ
Το ΚΚΕ καταψηφίζει το 3ο Πακέτο ανατροπών

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Γ. Τούσσα, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στο ξεπούλημα των σιδηροδρόμων, ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου οι σιδηροδρομικές μεταφορές απέχουν μακράν των λαϊκών αναγκών και σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται ακόμη με υποδομές και υλικό απαρχαιωμένο, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το «Τρίτο Πακέτο Μέτρων για τις Σιδηροδρομικές Μεταφορές στην ΕΕ».

Τις στρατηγικές κατευθύνσεις και του νέου αντεργατικού πακέτου στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πλήρη ταύτισή τους σε ζητήματα ζωτικής σημασίας για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Το συγκεκριμένο «πακέτο» περιλαμβάνει την «Ανάπτυξη των κοινοτικών σιδηροδρόμων», την «πιστοποίηση του προσωπικού οδήγησης μηχανών έλξης και συρμών στο σιδηροδρομικό σύστημα της Κοινότητας» και τα «Δικαιώματα και υποχρεώσεις των επιβατών διεθνών σιδηροδρομικών γραμμών».

Η υποχρεωτική εφαρμογή των μέτρων από 1/1/2010 θα σημάνει την αύξηση στις τιμές των σιδηροδρομικών εισιτηρίων, την εντατικοποίηση της δουλιάς με παράλληλη ένταση της επίθεσης σε ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων, κυρίως των νεοπροσλαμβανόμενων, την αύξηση των ατυχημάτων και το παραπέρα ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των υποδομών των σιδηροδρόμων, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας».

Ο Γ. Τούσσας προειδοποίησε ότι «ο κανονισμός δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που περιλαμβάνεται στο πακέτο έρχεται απλώς για να χρυσώσει το "χάπι" για την απελευθέρωση των εσωτερικών επιβατικών μεταφορών». Υπενθύμισε ότι οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους έχουν εκφράσει αγωνιστικά την αντίθεσή τους στην απελευθέρωση των σιδηροδρομικών μεταφορών, τόσο στα δύο προηγούμενα πακέτα όσο και σε αυτό. Και ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει «τη συμφωνία Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Συμβουλίου και Επιτροπής, υπογραμμίζοντας την ευθύνη της ΕΕ και των κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη γι' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική και τη λεηλασία του λαϊκού πλούτου από το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org