Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η Βασίλω πρώτη

Οπου γάμος και χαρά κι η Βασίλω πρώτη. Η Μαρία Δαμανάκη, υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε χτες τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που διένειμε η ίδια, «εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΠΑΣΟΚ και διαβεβαίωσε τους απεργούς ότι θα σταθεί δίπλα τους στον αγώνα αυτό με δράσεις της στη Βουλή». Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Σκαραμαγκά βρίσκονται αυτές τις μέρες σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην αλλαγή ιδιώτη στον κλάδο παραγωγής τροχαίου υλικού, που θέτει σε κίνδυνο 200 ακόμα θέσεις εργασίας στο Ναυπηγείο.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στον τόπο των δικών του εγκλημάτων, προσπαθώντας να ξεπλύνει τις αντεργατικές πομπές του, με τη βοήθεια βέβαια και των εκπροσώπων του στα σωματεία. Γιατί η κοινή λογική λέει πως για να γίνει μια αγοραπωλησία μεταξύ ιδιωτών, όπως στην προκειμένη περίπτωση συμβαίνει με τα τρένα, πρέπει πρώτα να έχει ιδιωτικοποιηθεί ο προς πώληση τομέας. Και για όσους διαθέτουν την ελάχιστη μνήμη, η ιδιωτικοποίηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έγινε επί ΠΑΣΟΚ, το 2001.

Αυτή την κατάσταση παρέλαβε η ΝΔ και σ' αυτή τη ρότα, με την οποία συμφωνεί απόλυτα, συνεχίζει, χτυπώντας με λύσσα δικαιώματα και κατακτήσεις. Αυτό όμως σε καμιά περίπτωση δεν αφαιρεί από το ΠΑΣΟΚ τις τεράστιες ευθύνες του, καθιστώντας δημαγωγικό, υποκριτικό και προκλητικό το σημερινό δήθεν «ενδιαφέρον» για το μέλλον των θέσεων εργασίας στο Ναυπηγείο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από το 2001 μέχρι σήμερα χάθηκαν στο Ναυπηγείο πάνω από 400 θέσεις εργασία.

Για την ιστορία, θα θυμίσουμε ότι μόλις τον περασμένο Ιούνη, η Μαρία Δαμανάκη είχε επισκεφτεί και τους απολυμένους των Λιπασμάτων Δραπετσώνας για να τους εκφράσει τη συμπαράσταση του κόμματός της. Οπως είναι γνωστό, το λουκέτο στα Λιπάσματα Δραπετσώνας έβαλε ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπαντωνίου. Ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε ευθαρσώς δηλώσει: «Εγώ σαν υπουργός Ανάπτυξης έκλεισα 2 εργοστάσια λιπασμάτων στη Δραπετσώνα και την ΑΕΒΑΛ». Τέτοια μεγαλεία...


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ