Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αποπροσανατολισμός και διγλωσσία

Να καταγγείλει η ΑΔΕΔΥ τα αντιασφαλιστικά σχέδια, να απορρίψει κάθε είδους «κοινωνικό διάλογο» και να προχωρήσει άμεσα στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων, απαιτώντας την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και διεκδικώντας αιτήματα που ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων, πρότειναν οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η ΤΑΔΗΣΥ, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της συνδικαλιστικής Οργάνωσης. Η πλειοψηφία -ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) - απέρριψε την πρόταση γιατί, όπως είπε, δεν είναι ακόμα γνωστά τα συγκεκριμένα αντιασφαλιστικά μέτρα που θα προταθούν! Κι ας έχει βουίξει ο τόπος όλες αυτές τις μέρες. Αυτοί το χαβά τους. Σα να πρόκειται η κυβέρνηση να νομοθετήσει κάτι καλό για τους εργαζόμενους.

Η ίδια πλειοψηφία, λίγη ώρα αργότερα, έβγαλε δελτίο Τύπου, μιλώντας για μια «πολιτική ανατροπής» όσων δικαιωμάτων έχουν διασωθεί και δηλώνοντας ότι το συνδικαλιστικό κίνημα «θα απαντήσει στην απόπειρα προώθησης τέτοιων σχεδίων και στη βάση αυτή δεν αποδέχεται κανένα διάλογο, στη διεκδίκηση επαναφοράς των δικαιωμάτων που έχουν ήδη καταργηθεί». Το πόσο διατεθειμένη είναι να απαντήσει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, φαίνεται από την απόρριψη της πρότασης των ταξικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα, έμμεσα πλην σαφώς, λέει ότι θα αποδεχτεί τον «κοινωνικό διάλογο», αν «ο Μανωλιός βάλει τα ρούχα του αλλιώς».

Και αφού εκπλήρωσε το «αγωνιστικό» της καθήκον, η πλειοψηφία έριξε και μια πενιά για τη «νεοφιλελεύθερη» επίθεση, προκειμένου να συντηρήσει τις αυταπάτες ότι με μια καλύτερη διαχείριση τα πράγματα μπορούν να πάνε και καλύτερα. Είναι ολότελα γυμνοί απέναντι στους εργαζόμενους. Και σαν τέτοιοι πρέπει να πάρουν απάντηση. Καμιά ανοχή, καμιά αναμονή δε συγχωρείται. Ο ταξικός ανυποχώρητος αγώνας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους.


Χ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ