Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ούτε ώρα χαμένη, όλοι στη μάχη!

Το κεφάλαιο, η κυβέρνηση και τα κόμματά του λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, τονίζει η Ομοσπονδία και καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση

Από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των οικοδόμων ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2001
Από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των οικοδόμων ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση το 2001
Πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη να μπει δυναμικά και αποφασιστικά στον αγώνα ενάντια στο νέο κύμα «μεταρρυθμίσεων» που ετοιμάζει η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου σε όλα τα μέτωπα, με πρώτο αυτό της Κοινωνικής Ασφάλισης, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας μας ότι κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν την επίθεση ενάντια στην εργατική τάξη, θα οξύνουν την αντιλαϊκή πολιτική.

Εχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην εργοδοσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς τα αντιλαϊκά μέτρα. Τα αφεντικά τους, που τους οδήγησαν στις εκλογές - "δεν μπορούμε να ζούμε με εκλογολογία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ - είχαν το σκοπό τους: Να επιταχύνουν τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις για να αυξήσουν γρηγορότερα τα κέρδη τους.

Για αυτό ούτε ώρα χαμένη, δε χωράει ολιγωρία και επανάπαυση.

Αμεσα με τα συνδικάτα μας οργανώνουμε την αντίστασή μας.

Δίνουμε απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου. Το οικοδομικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουμε απάντηση στις επιλογές κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Εχουμε πείρα, ξέρουμε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν και θα χρησιμοποιήσουν για να αποπροσανατολίσουν το κίνημα να διασπάσουν τους εργαζόμενους, όπως:

  • Το διαχωρισμό ασφαλισμένων σε νέους και παλιούς.
  • Δελεασμό συνταξιούχων με αύξηση της σύνταξης πάνω από τα 65 χρόνια.
  • Εθνική σύνταξη.
  • Αξιοποίηση νόμων του ΠΑΣΟΚ.
  • Τη διγλωσσία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.
  • Τον "κοινωνικό διάλογο", βασικό εργαλείο αποπροσανατολισμού του εργατικού κινήματος.
  • Τους γνωστούς σοφούς ή παπαγαλάκια κλπ.

Βέβαια, η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Η εργατική τάξη έχει βγάλει συμπεράσματα, έχει αποκτήσει πείρα από ανάλογα κόλπα προηγούμενων κυβερνήσεων, γι' αυτό και τους επιφυλάσσει εκπλήξεις που δεν τις περιμένουν.

Καλούμε τους οικοδόμους να κλείσουν τα αυτιά τους στα αποπροσανατολιστικά σενάρια που πλασάρει η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια τους.

Καμιά εμπιστοσύνη στη δημαγωγία της ΓΣΕΕ. Αυτοί είναι οι οπαδοί του νόμου Ρέππα, δηλαδή της σιδηροτροχιάς που η ΝΔ κινεί το αντιασφαλιστικό βαγόνι. Εβαλαν πλάτη να περάσουν τα πιο αντεργατικά μέτρα.

Καμιά συμμετοχή στον προσχεδιασμένο "διάλογο".

Είμαστε σε ετοιμότητα, οργανώνουμε, σχεδιάζουμε την απάντησή μας, συγκρουόμαστε με τις επιλογές κυβέρνησης - κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org