Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Το ταξικό κίνημα θα πρωτοστατήσει στους αγώνες

Οπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, το ΠΑΜΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για να ορθωθούν εμπόδια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση
Οπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, το ΠΑΜΕ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για να ορθωθούν εμπόδια στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση
Σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και του επικεφαλής της επιτροπής των λεγόμενων εμπειρογνωμόνων για το ασφαλιστικό, κ. Αναλυτή (σημαίνον στέλεχος του ΣΕΒ και της ΟΚΕ, 20 χρόνια άνθρωπος του ΣΕΒ και σε διατεταγμένη υπηρεσία), η κυβέρνηση της ΝΔ, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα επιχειρήσει νέα επίθεση στα όποια κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει στους εργαζόμενους, ύστερα και από τους αντιασφαλιστικούς νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί ξανά ο γνωστός προσχηματικός και διαβόητος "κοινωνικός διάλογος", τον οποίο χρησιμοποίησαν οι κυβερνήσεις των κομμάτων αυτών και τον νομιμοποίησαν με τη συμμετοχή τους και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ (ΣΥΝ) και οι κάθε είδους πρωτοβουλίες για εθελοντική παραμονή στη δουλιά πέρα από τα 65.

Τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων περιέχονται στη συνταγή που έδωσαν στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του κεφαλαίου, η ΕΕ, ο ΟΟΣΑ, το ΔΝΤ και ο ΣΕΒ. Πρόκειται για μέτρα και μεθοδεύσεις που κάνουν δυσμενέστερους τους όρους και τα όρια συνταξιοδότησης, που μειώνουν δραστικά τις συντάξεις και αυξάνουν υπέρμετρα τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και τις εργατικές εισφορές, ενώ μειώνουν τις εργοδοτικές κλπ. Ολα αυτά θα τα δικαιολογήσουν ξανά με το πρόσχημα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, αποκρύπτοντας και πάλι τη ληστεία που το κεφάλαιο έκανε στα ασφαλιστικά ταμεία με τους νόμους των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι ταξικές δυνάμεις θεωρούν ότι η κοινωνική ασφάλιση και συνταξιοδότηση είναι δικαίωμα του εργαζόμενου που απορρέει από το γεγονός ότι ο εργαζόμενος δημιουργεί όλον τον πλούτο που τον σφετερίζεται το κεφάλαιο. Επομένως, ένα μέρος από αυτόν τον πλούτο θα πρέπει να επιστρέφει στον εργαζόμενο και με τη μορφή της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις, καταγγέλλουν τις κυβερνήσεις και όλους όσοι συνέπραξαν στη μέχρι τώρα γαλαζοπράσινη αντιασφαλιστική λαίλαπα, αυτούς που τώρα πάλι κινούνται στην πεπατημένη και χαρακτηρίζουν θετικό τον αντιασφαλιστικό νόμο του κ. Ρέππα, όπως κάνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Πρωτοστατούμε σε αγώνες, οργανώνουμε τη δράση και την αντεπίθεση της εργατικής τάξης, για την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διεκδικούμε τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ