Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ντιμπεϊκά

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ πως εμείς τώρα πρέπει να φοβηθούμε με τα προεκλογικά διλήμματα που προσπαθεί να θέσει ο πρωθυπουργός; Πάντως, το «Καραμανλής ή Εκλογές» δεν τρομάζει κανέναν σκεπτόμενο άνθρωπο.

Ούτως ή άλλως, οι «οδοστρωτήρες» του Ασφαλιστικού, της λιτότητας, των φοροεπιδρομών, της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για επέλαση. Το μόνο που αναζητείται από την ΕΕ και τους εγχώριους «διαπλεκόμενους» είναι το ποιος θα τους καθοδηγήσει.

Θα είναι «μπλε», «πράσινος» ή ...πιο πολύχρωμος;

Είναι βέβαιο, επίσης, πως όταν ξέρουν «τι» θέλουν να κάνουν, όταν έχουν ξεκαθαρίσει, δηλαδή, τις αντιλαϊκές τους κατευθύνσεις, τότε και τα κυβερνητικά σχήματα θα βρουν και τις «φόρμουλες». Αλλωστε, από υποψήφιους εκτελεστές των σχεδίων ...άλλο τίποτα!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ΑΚΟΜΗ ...πλανάται στους δημόσιους διαλόγους το ερώτημα τού «ποιος κέρδισε» στο προχτεσινό «ντιμπέιτ»! Οσο για τα κριτήρια - όπως ήταν αναμενόμενο - ουδεμία σχέση έχουν με τις πολιτικές θέσεις των κομμάτων. Συζητούν λες και οι πολιτικοί αρχηγοί πήγαν εκεί για να ...διεκδικήσουν τηλεοπτική εκπομπή και ψάχνουν να βρουν τον πιο «τηλεοπτικό».

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, πάντως, είναι το ...ποιος έχασε. Και, βέβαια, είναι η ενημέρωση του ψηφοφόρου, ο οποίος κλήθηκε μετά τον τηλεοπτικό διάλογο να ασχοληθεί με το «ύφος» των πολιτικών αρχηγών και με το αν και πόσο τσακώθηκε η Στάη με τον Λιάτσο.

ΚΑΙ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ της ΝΔ, Λευτέρης Ζαγορίτης, αποκάλυψε, τελικά, την ...ευαισθητοποιημένη οικολογική ψυχή της κυβέρνησης! Ανακοίνωσε ότι σκέπτονται τη δημιουργία ανεξάρτητου υπουργείου Περιβάλλοντος μετά τις πυρκαγιές.

Πρέπει σαφώς τώρα να περάσει στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας ...Γενική Γραμματεία Δεντροφύτευσης και Ανεξάρτητη Αρχή για την Πυρασφάλεια των δασών.


Γρηγοριάδης Κώστας

Γρήγορα. Ας μην καθυστερούμε στη ...«θεσμική κατοχύρωση» της προστασίας του περιβάλλοντος, όταν μπορούμε να δημιουργήσουμε τόσα κόλπα για την εφαρμογή των ίδιων πολιτικών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ