Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μαζί στις αντιδραστικές αλλαγές

Γρηγοριάδης Κώστας

Ασφαλώς και δεν του ξέφυγε του Κ. Καραμανλή, όταν αποκάλεσε ταραξίες τους φοιτητές που έδωσαν πολύμηνους ηρωικούς αγώνες ενάντια στον αντιδραστικό νόμο - πλαίσιο που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης Παιδείας. Τους ίδιους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς είχε χρησιμοποιήσει και την επομένη του ματοκυλίσματος του συλλαλητηρίου στις 8Μάρτη. Από τις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν για την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής, είχε κάνει λόγο για «φαινόμενα φασισμού» και είχε καταγγείλει τις «μειοψηφίες», ενώ είχε υπερασπιστεί και καλύψει την αστυνομική βία.

Και τότε και τώρα, ο πρωθυπουργός προσπαθεί να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα, ώστε να μπορέσει να περάσει τις αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, επιχείρηση που θα ενταθεί μετά τις εκλογές.

Δεν μπορεί, ωστόσο, να περάσει ασχολίαστο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ψέλλισε μια λέξη διαμαρτυρίας για τους απαράδεκτους πρωθυπουργικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των φοιτητών. Ο λόγος είναι απλός. Στην πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν και βρίσκεται απέναντι από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, υποστηρίζοντας τόσο τον αντιδραστικό νόμο όσο και την αναθεώρηση του άρθρου 16, ώστε να δημιουργηθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ηταν ο Γ. Παπανδρέου που προσερχόμενος τότε στη συνεδρίαση του αρμόδιου τμήματος της Βουλής είχε πει, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση το αξέχαστο «δεν ήρθα να σας πω να αποσύρετε το νόμο - πλαίσιο»(!). Καθόλου, λοιπόν, δε διαφέρουν οι δύο μονομάχοι, όπως πάσχισε να δείξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ