Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προεκλογική υποκρισία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προεκλογική δημαγωγία πάνω στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολούθησαν και σ' αυτόν τον τομέα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έστησαν και χτες τα δυο κόμματα.

Το «χορό» άνοιξε ο υφυπουργός Υγείας Αθανάσιος Γιαννόπουλος, που οργάνωσε προεκλογικά φιέστα στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» με πρόσχημα τα εγκαίνια του αξονικού τομογράφου, που λειτουργεί εδώ και μήνες στο νοσοκομείο. Ακολούθησε ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Πρωτόπαπα, ότι δεν έγιναν προσλήψεις για τη λειτουργία του αξονικού.

Στην πραγματικότητα είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταδίκασαν στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση τα δημόσια νοσοκομεία (λείπουν σταθερά 25.000 νοσηλευτές και 3.500 γιατροί), πριμοδοτώντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο που κερδοσκοπεί στον ευαίσθητο τομέα. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το «Αμαλία Φλέμινγκ» που «πνίγεται» από τις ελλείψεις. Το 2007 προσλήφθηκαν μόλις 28 νοσηλευτές - σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών - ενώ ο αξονικός τομογράφος λειτούργησε εκ των ενόντων με προσωπικό απ' το ακτινολογικό εργαστήριο.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της γαλαζοπράσινης πολιτικής στην Υγεία. Γι' αυτή την πολιτική, αλλά και για την προεκλογική τους υποκρισία, τα δυο κόμματα να πάρουν αποφασιστική απάντηση απ' το λαό στις επερχόμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ