Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ψήφος ταξικού αγώνα

Τα κόμματα του συστήματος και διάφοροι δημοσιολόγοι απολογητές τους μέμφονται το ΚΚΕ επειδή ζητά ψήφο αντίθεσης σε κυβερνήσεις του δικομματισμού. Και λένε πως το ΚΚΕ ζητά «ψήφο διαμαρτυρίας». Ναι, το ΚΚΕ ζητά από τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στη δικομματική πολιτική ενίσχυσης των κερδών της πλουτοκρατίας και διόγκωσης των λαϊκών προβλημάτων, ρίχνοντας μαζικά στην κάλπη τα ψηφοδέλτιά του. Να μην την απονευρώσουν στηρίζοντας τα δεκανίκια του δικομματισμού. Γιατί μόνο τότε η διαμαρτυρία τους θα αποκτήσει δυναμική, θα συμβάλει στο άνοιγμα μιας προοπτικής υπέρ των δικών τους συμφερόντων.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο του μόχθου με την προτροπή να τιμωρήσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι αυτοί που ευθύνονται για κάθε πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο, που βασανίζει την οικογένειά του. Γιατί είναι αυτοί οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την καθήλωση του λαϊκού εισοδήματος, για την εργασιακή ανασφάλεια και την εργοδοτική τρομοκρατία, για την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, της Υγείας και της Πρόνοιας. Και είναι οι ίδιοι που έχουν έτοιμα να ανασύρουν την επομένη των εκλογών απ' τα συρτάρια τους νέα αντιλαϊκά - αντεργατικά μέτρα. Η τιμωρία τους θα είναι τόσο πιο μεγάλη όσες περισσότερες ψήφοι πέσουν στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος με πραγματικά διαφορετική εναλλακτική πολιτική πρόταση υπέρ του λαού.

Ναι, το ΚΚΕ θέλει να εισπράξει την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου όχι για να τις βάλει στο τσεπάκι και να επαναπαυτεί στις δάφνες του, αλλά για να τις μετουσιώσει σε δύναμη παρεμπόδισης αντιλαϊκών μέτρων, διεκδίκησης αιτημάτων υπέρ του λαού, περιφρούρησης και απόσπασης νέων δικαιωμάτων. Καθαρά λέει στους εργαζόμενους και στα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα ότι η διαμαρτυρία τους θα είναι πολλαπλάσια αποτελεσματική αν εκφραστεί στις 16 του Σεπτέμβρη στην κάλπη υπέρ του ΚΚΕ κι από τις 17 του Σεπτέμβρη στους δρόμους, στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες. Αν σηματοδοτήσει απόφαση να πάρει ο λαός την τύχη του στα δικά του χέρια, να κάνει υπόθεσή του την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων παντού στο πολιτικό και στο κοινωνικό επίπεδο, να δρομολογήσει μιαν άλλη πορεία για τον τόπο, για την οποία το ΚΚΕ έχει σαφή πολιτική πρόταση.

Το ΚΚΕ δε θέλει καμιά εν λευκώ εξουσιοδότηση. Ζητά δύναμη από το λαό για το λαό. Τον καλεί να γίνει ο ίδιος πρωταγωνιστής των εξελίξεων, να ψηφίσει μαζικά τα ψηφοδέλτια μάχης που συγκροτούν κομμουνιστές κι άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές είτε για να εκφράσει τη διαμαρτυρία και την οργή του για τα δικομματικά αντιλαϊκά έργα, είτε τη συμφωνία με όλη ή με πλευρές της πολιτικής του πρότασης, είτε την εκτίμηση για τη φιλολαϊκή του δράση. Και να το κάνει με τη βεβαιότητα πως το ΚΚΕ θα είναι και αύριο εκεί όπου έχει ταχθεί, στο πλευρό του, μαζί του στην πάλη, σε κάθε σκαλοπάτι κλιμάκωσής της.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ