Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Δυναμικά στο δικό μας δρόμο

Ενα τσούρμο σειρήνες στην υπηρεσία της δικομματικής εναλλαγής, αλλά και άλλων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» προσπαθούν να πείσουν το λαό ότι, στο πλαίσιο μιας άγριας καπιταλιστικής αγοράς και χωρίς να θιγεί στο παραμικρό η πολιτική της έκφραση, μπορούν να υπάρξουν μέτρα και ρυθμίσεις προς όφελός του, που να απαντούν στις ανάγκες του. Πρόκειται για επιχείρηση μαζικής παραπλάνησης. Τέτοια δυνατότητα δεν υπάρχει και το γνωρίζουν. Οπως γνωρίζουν τη διακηρυγμένη προσήλωση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ταχύτερη προώθηση των αντιδραστικών και βαθιά αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, παντού όπου αυτές μπορούν να εφαρμοστούν.

Αυτό που μπορεί και πρέπει να υπάρξει - και για το οποίο οι εκλογές αποτελούν μιαν ευκαιρία για δυναμική εκκίνηση - είναι ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα, πλήρως χειραφετημένο και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Ενα κίνημα, που θα αποκηρύξει τη συμβιβαστική λογική του ευρωμονόδρομου και δε θα αρκείται απλώς στην αμφισβήτηση αυτής ή της άλλης κυβερνητικής επιλογής, αλλά θα αμφισβητεί στο σύνολό της την πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και τα κόμματα - φορείς αυτής της πολιτικής.

Ενα κίνημα ενωμένο πάνω στην παραδοχή των κοινών συμφερόντων της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των άλλων φτωχών επαγγελματιών, στο πλαίσιο του οποίου όλοι παλεύουν για όλους, αφού η νίκη του ενός θα είναι νίκη για όλους. Αυτή είναι η μόνη στέρεα βάση για την οικοδόμηση μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας εναντίον των μονοπωλίων και των πολιτικών τους εκφραστών. Στο βαθμό που θα προχωρά η συγκρότηση ενός τέτοιου κινήματος, θα φουντώνει η ελπίδα και θα μεγαλώνουν οι δυνατότητες για περιορισμό των συνεπειών της εφαρμοζόμενης πολιτικής, για παρεμπόδιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται, για απόσπαση επιμέρους κατακτήσεων. Στο βαθμό που αυτό το κίνημα βαθαίνει και αποκτά ολοένα και εντονότερα τα χαρακτηριστικά μιας πλατιάς κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, τόσο κοντύτερα θα έρχεται η προοπτική για τη λαϊκή εξουσία.

Οι επικείμενες εκλογές δίνουν την ευκαιρία στο λαό να μιλήσει και να εκφράσει την οργή και τη δυσαρέσκειά του. Ο μαζικός απεγκλωβισμός ανθρώπων του μόχθου από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την ταυτόχρονη ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι ο καταλύτης για τη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού χάρτη, για τη ριζοσπαστικοποίηση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για την επιτάχυνση φιλολαϊκών εξελίξεων. Ενα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει καθοριστικό βήμα στην κατεύθυνση της συγκρότησης και ανάπτυξης του κοινωνικοπολιτικού μετώπου, της μόνης συμμαχίας που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, γιατί είναι το «όχημα» προς μια κοινωνία όπου οι λαϊκές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα θα πρωτεύουν.

Το ΚΚΕ αναλαμβάνει τη δέσμευση απέναντι στο λαό πως θα διαθέσει την αυξημένη εκλογική και πολιτική του δύναμη στην υπηρεσία αυτού του στόχου, για να 'ρθει η μέρα εκείνη που οι άνθρωποι του μόχθου θα έχουν τη ζωή όλη δική τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ