Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η τουριστική... προσβασιμότητα

Ιδιαίτερα θερμά λόγια χρησιμοποίησε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φ. Πάλλη - Πετραλιά, για την ανάγκη να ενισχυθεί η προσβασιμότητα στον τουρισμό των ανθρώπων με αναπηρία, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε προχτές το υπουργείο για το θέμα. Μόνο που για άλλη μια φορά στην κυβερνητική λογική επικράτησαν τα οικονομικά κριτήρια. Μετά την επιβεβλημένη αναφορά στην κοινωνική πλευρά του ζητήματος, η υπουργός επισήμανε: «Η προσβασιμότητα εκτός από κοινωνική επιταγή, έχει και ισχυρή οικονομική βαρύτητα».

Στην πράξη, ενώ η μισή Ελλάδα - η Αττική - είναι μια απαγορευτική περιοχή για τη μετακίνηση και τη γενικότερη δραστηριότητα των ατόμων με αναπηρία, το υπουργείο δίνει κίνητρα στις επιχειρήσεις για την προσβασιμότητα, αξιοποιώντας την ως ένα ακόμη πρόσχημα ενίσχυσης των επιχειρηματιών. Που στο κάτω κάτω εξυπηρετούν πρωτίστως και τα δικά τους συμφέροντα, βελτιώνοντας τις σχετικές υποδομές τους.

Στο τέλος, αυτό που μένει είναι η προσβασιμότητα για όσους έχουν να πληρώσουν. Γιατί, κατά τα άλλα, είτε με αναπηρία είτε χωρίς, η ενίσχυση της «ποιότητας» πληρώνεται όλο και πιο ακριβά, γίνεται όλο και πιο μακρινό όνειρο για τα λαϊκά στρώματα. Οσο για τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αυτά απευθύνονται σε μερικές χιλιάδες και έχουν και το χαρακτήρα ενίσχυσης των «νεκρών» περιόδων των ξενοδόχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ