Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 15 Ιούλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9827

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ - «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Βαθιά αντιλαϊκή προοπτική για τους τομείς Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τη νέα διοικητική δομή του κράτους και της αυτοδιοίκησης επιδιώκουν τη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα των τομέων Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίησή τους και την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων σε άλλους τομείς της οικονομίας.


ΣΕΛ.  2,   3

ΚΕΡΔΟΦΟΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ από τις φωτιές στα δάση
  • Το οδοιπορικό του «Ρ» φέρνει στο φως ολόκληρες πολιτείες σε καμένες εκτάσεις μέχρι και πίστα καρτ σε αναδασωτέα περιοχή, αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της γης.
  • ΠΑΜΕ: Την ερχόμενη Πέμπτη 19 Ιούλη στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα η συγκέντρωση κατά της δασοκτόνας πολιτικής

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει μέχρι τώρα, με τον τραγικό απολογισμό τους τρεις νεκρούς εποχικούς πυροσβέστες στην Κρήτη και τις χιλιάδες στρέμματα καμένων δασών και δασικών εκτάσεων σε όλη τη χώρα, επιβεβαιώνουν τις βαριές πολιτικές ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο «Ρ» σήμερα δημοσιεύει αποκαλυπτικά στοιχεία, για τις τραγικές ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πυροσβεστών, την «αναδάσωση» με βίλες στα καμένα της Πεντέλης του 1995, 1998 και 2005, με τον αποχαρακτηρισμό τους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μετέτρεψαν σε επιχειρηματικό παζάρι τη χρήση γης στα καμένα, και την κερδοφόρα είσοδο των επιχειρηματιών στη δήθεν προστασία του περιβάλλοντος.

Eurokinissi


ΣΕΛ.  6   -   9,    28


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ - ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Μιζέρια οι «ίσες ευκαιρίες»

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αυξανόμενη ένταση όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τάζουν στις γυναίκες «ισότητα στις ευκαιρίες», μιλώντας για όσες και όποιες ευκαιρίες εξυπηρετούν τους σχεδιασμούς της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  10
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Συνέντευξη με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ

Ο ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, μιλώντας στο «Ρ», δίνει το ταξικό στίγμα των εκλογών.


ΣΕΛ.  23
ΛΙΒΑΝΟΣ
Ενας χρόνος μετά την εισβολή

Ενα χρόνο μετά την ισραηλινή εισβολή που αιματοκύλησε το λιβανικό λαό και ισοπέδωσε τις υποδομές κυρίως του νότου, η χώρα «αιμορραγεί» σε ένα νέο μέτωπο στο βορρά με την πολιορκία της ισλαμιστικής «Φάταχ αλ Ισλάμ» από το λιβανικό στρατό.


ΣΕΛ.  26   -   27
ΑΓΡΟΤΕΣ
Μπορούν να αντισταθούν

Οι μικρομεσαίοι αγρότες ξέρουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις εκλογές ήρθε η ώρα να τους πληρώσουν με το νόμισμα που τους αξίζει.


ΣΕΛ.  14   -   15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ