Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΗ ΦΤΙΑΧΝΕΣΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ*

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ ΝΕΟ: «Οι πολίτες κουμπώνονται όταν ακούνε υποσχέσεις, γίνονται καχύποπτοι όταν ακούνε ηθικολογίες και αμφιβάλλουν πολύ αν μπορεί να βρεθούν λύσεις σε ορισμένα διαχρονικά προβλήματα (...) η αμφιβολία ως προς τις δυνατές λύσεις αγγίζει και τα δύο κόμματα εξουσίας. Και μένει να επιβεβαιωθεί αν έχει παρέλθει η φάση των κυβερνητικών οκταετιών και έχουμε μπει ήδη σε μια νέα κατά την οποία το εκλογικό σώμα θα δοκιμάζει νέες λύσεις κάθε τέσσερα χρόνια» (ο Γιώργος Καρελιάς στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΟΥ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»: «Σε μια προσπάθεια να ενισχυθούν τα θέματα διαφάνειας όσον αφορά τα κομματικά στελέχη μετά και την υπόθεση Παπακωνσταντίνου, το Πολιτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη διεύρυνση - στο σύνολο σχεδόν των στελεχών που είναι σε θέσεις ευθύνης - της υποχρέωσης κατάθεσης και δημοσιοποίησης του πόθεν έσχες» (το ρεπορτάζ από το ΠΑΣΟΚ στα ΝΕΑ).

ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ: «Η παροχή υψηλού επιπέδου τριτοβάθμιας εκπαιδεύσεως δεν μπορεί να περιορίζεται στα παιδιά των εύπορων οικογενειών (...) θα πρέπει να καλύψει όλο τον πληθυσμό της χώρας μας. Αυτοί που πρέπει να επιδιώξουν και να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας που σήμερα άκριτα στηρίζει το σύστημα της δωρεάν αλλά χαμηλής ποιότητας παιδείας» (ο οικονομολόγος Δ. Μαρούλης επιχειρηματολογεί υπέρ της ιδιωτικής παιδείας για λογαριασμό της Alpha Bank / Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ: «Αν το μέλλον μιας χώρας στηρίζεται στις νέες γενιές, γεννά δραματικά ερωτήματα για την Ελλάδα η αποκάλυψη για τον απίστευτο αριθμό νέων που επιχειρούν να τερματίσουν πρόωρα της ζωή τους. Το ζήτημα φυσικά δεν είναι η ιατρική αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά η κοινωνική πρόληψη, που δεν είναι δυστυχώς ορατή σε κανένα προεκλογικό πρόγραμμα» (το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

* Το σύνθημα της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ