Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάστε τα κόμματα του ευρωμονόδρομου

Περιοδεία της Ελένης Μπέλλου στη Λήμνο

Τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ ανέπτυξε η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, κατά την περιοδεία της χτες στη Λήμνο, όπου μιλώντας το βράδυ σε συγκέντρωση κάλεσε τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν τα κόμματα του δικομματισμού, στέλνοντας μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, που παλεύει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, της λαϊκής οικογένειας, δυναμώνοντας, έτσι, το δικό τους αγώνα για τα δικαιώματά τους.

Η Ελένη Μπέλλου περιόδευσε χτες το πρωί στο νοσοκομείο Λήμνου, όπου είχε συνάντηση με το Σωματείο και τη Διοίκηση. Μιλώντας στους εργαζόμενους, ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ για καθολικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με κεντρικό σχεδιασμό του, που αφορά και την αυτοτελή επάρκεια σε κάθε νησί, αλλά και την ταχύτατη διασύνδεση με εξειδικευμένα νοσοκομεία και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες. Οι εργαζόμενοι σημείωσαν τις μεγάλες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να λειτουργούν με ελλείψεις τμήματα του νοσοκομείου, ενώ λείπουν και βασικές κλινικές. Ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου επισήμανε τις χρονοβόρες διαδικασίες για την πρόσληψη προσωπικού. Οπως σημείωσε η Ελ. Μπέλλου, όλα αυτά τα προβλήματα έχουν να κάνουν με τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης της Υγείας, που στηρίζουν και τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στο Οινοποιείο της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λήμνου που επισκέφτηκε λίγο αργότερα, η Ε. Μπέλλου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους οι οποίοι ενημέρωσαν πως η Ενωση οδηγείται στο ξεπούλημα και οι ίδιοι παραμένουν απλήρωτοι ένα μήνα τώρα. Μάλιστα, επισήμαναν και την προσπάθεια που γίνεται από τη διοίκηση να έρθουν σε αντιπαράθεση εργαζόμενοι και παραγωγοί...

Η Ελένη Μπέλλου αναφέρθηκε στην αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ που συναποφασίζουν και εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις που οδηγεί στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και των καλλιεργειών, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και τη συγκέντρωση της γης στους μεγαλοαγρότες. Τόνισε ότι η αντιλαϊκή - αντιαγροτική πολιτική που το ΚΚΕ από την αρχή καταγγέλλει πρέπει να πάρει την απάντησή της με την καταδίκη και αποδυνάμωση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές.

Το βράδυ μίλησε σε συγκέντρωση στο κινηματοθέατρο «Μαρούλα» στη Μύρινα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναγκαία και για τους αγρότες η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ(2022-05-27 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις με αφορμή την 8η Μάρτη(2015-03-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο(2013-06-09 00:00:00.0)
Πλατιά εξόρμηση για την πρόταση συμμαχίας και εξουσίας(2008-04-09 00:00:00.0)
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2007-07-13 00:00:00.0)
Δραστηριότητες μελών του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ(2007-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ