Δευτέρα 26 Μάη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάση επανασυσπείρωσης δυνάμεων στο ΚΚΕ

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και το β' γύρο των περιφερειακών και τοπικών εκλογών

Eurokinissi

  • Πάνω από 6% το ποσοστό του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, που μεταφράζεται στην εκλογή, με βάση αυτό το αποτέλεσμα, 2 ευρωβουλευτών. Συνέχεια του θετικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής στις 13 Περιφέρειες της χώρας, όπου τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συγκέντρωσαν το 8,8% των ψήφων.
  • Κομμουνιστές δήμαρχοι εκλέχτηκαν στο β' γύρο σε Πάτρα, Ικαρία, Πετρούπολη και Χαϊδάρι.
  • Το συνολικό αποτέλεσμα δεν δείχνει ανατροπή του αντιλαϊκού πολιτικού συσχετισμού, δεν συνιστά «νέο πολιτικό σκηνικό» προς όφελος του λαού. Δεν εκφράζει σημαντική τάση χειραφέτησης εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, των συμφερόντων του κεφαλαίου, των μονοπωλίων. Η πιο ακραία έκφραση αυτής της αναντιστοιχίας είναι το υψηλό ποσοστό της ΧΑ.
  • Καταγράφεται η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που σήκωσαν το βάρος της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και του ευρωμονόδρομου.
  • Μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ επένδυσαν σε αυτήν την επιλογή έναν αριστερό προσανατολισμό. Ωστόσο, η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζει ισχυροποίηση της αριστερής, ριζοσπαστικής, αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής πολιτικής αφού έχει εγκαταλείψει, ακόμα και συνθηματολογικά, την εναντίωση με τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

  • Eurokinissi

    Θα συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στην δημιουργία μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ