Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Οδηγεί σε κλείσιμο 5 παιδικούς σταθμούς

Στον «αέρα» οι 56 εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί. Οι οικογένειες των περίπου 500 παιδιών ζητούν να μην κλείσουν οι σταθμοί

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία πέντε βρεφονηπιακών σταθμών, όπως επίσης και το μέλλον 56 εργαζομένων και η φροντίδα περίπου 500 παιδιών. Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να κόψει την επιχορήγηση των 250.000 ευρώ, που δίνει κάθε χρόνο, για την ερχόμενη σχολική χρονιά θέτει εν αμφιβόλω τη λειτουργία του ιδρύματος «Η Παιδική Στέγη» (ΝΠΙΔ), όπου και υπάγονται οι εν λόγω σταθμοί. Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τη δραστική περικοπή των κονδυλίων που αφορούν στην Πρόνοια. Θυμίζουμε ότι επί ΠΑΣΟΚ οι κρατικοί Παιδικοί Σταθμοί πέρασαν στην αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αποτέλεσμα να επιβληθούν δυσβάσταχτα τροφεία.

Οι εργαζόμενοι στους πέντε σταθμούς βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, ενώ οι γονείς - εργαζόμενοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία - δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Κι όλα αυτά, όταν υπάρχουν εργαζόμενοι που σε λίγα χρόνια βγαίνουν στη σύνταξη και οι γονείς ήδη πληρώνουν αδρά τα τροφεία, που ξεκινούν από 75 ευρώ το μήνα και φτάνουν μέχρι και 215 ευρώ.

Ετσι, χτες, γονείς και εργαζόμενοι της «Αργέντειου Παιδικής Στέγης» - ενός εκ των πέντε σταθμών - στο Θησείο, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του νηπιαγωγείου, ζητώντας να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου. Αναλυτικά, η Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με έγγραφό της από τις 26 του Μάρτη 2007, απαντώντας σε αίτημα του Ιδρύματος για την έγκριση του προϋπολογισμού, αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες του υπουργείου μας για το τρέχον έτος, σας ενημερώνουμε ότι για το έτος 2007 δεν είναι δυνατή η επιχορήγησή σας από πιστώσεις του προϋπολογισμού του υπουργείου μας. Κατόπιν αυτού ο προϋπολογισμός σας οικονομικού έτους 2007 θα πρέπει να αναμορφωθεί στα πλαίσια των ιδίων εσόδων και του ταμειακού υπολοίπου σας και στη συνέχεια να υποβληθεί για έγκριση στο υπουργείο μας»!

Η απόφαση αυτή, όμως, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί νέα υπέρογκη αύξηση στα τροφεία, που φτάνει τα 55 ευρώ μηνιαίως, για κάθε παιδί, με τους γονείς να πληρώνουν από το Σεπτέμβρη το υπέρογκο ποσό των 260 ευρώ μηνιαίως.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ, ο οποίος, αφού ενημερώθηκε για το πρόβλημα, τόνισε: «Με αυτή την απόφαση θα δημιουργηθούν οξυμένα προβλήματα και στα παιδιά και στις μητέρες αλλά και στους εργαζόμενους. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μείνει ανενεργός η συγκεκριμένη απόφαση. Ενδεχομένως, όμως, η κυβέρνηση μπορεί να προβεί σε προεκλογικούς ελιγμούς. Ωστόσο, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τώρα και το Σεπτέμβρη και μετά τις εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ