Πέμπτη 21 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΕΝΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ
Μορμόνοι και ρομαντισμός στις αίθουσες!

Και μόνον οι τίτλοι φτάνουν για να καταλάβετε τι σόι ταινίες καλούμαστε να δούμε τη βδομάδα που αρχίζει σήμερα! Η «Σαπουνόπερα», λέει, της Περνίλ Φίσερ Κρίστενσεν. Η οποία, μεταξύ μας, είναι και η καλύτερη, τουλάχιστον από τις καινούριες. Αναφέρεται σε μια «παράξενη» σχέση αγάπης ανάμεσα σε μια γυναίκα και μια τραβεστί! Ακολουθεί το «Κορίτσι για σπίτι», του Πιερ Σαλβαντόρι. Και εδώ έχουμε... αγάπη! Η «παραξενιά» ετούτης της αγάπης αναφέρεται σε μια κοκότα πολυτελείας και σε έναν εκκολαπτόμενο... κοκότο. Ο έρωτας συνετίζει τα ελαφρά ετούτα άτομα, τα οποία ομονοούν και στο τέλος παντρεύονται (happy end)!

Στο ίδιο μήκος κύματος, με 25 χρόνια διαφορά (γυρίστηκε το 1982) και η ταινία του Ερίκ Ρομέρ, «Ο τέλειος γάμος»! Ρομαντισμός και ξερό ψωμί και εδώ, διανθισμένος με αδιέξοδες φιλοσοφίες! Μια νεαρούλα αναζητεί την ιδανική σχέση!

Αμέσως μετά έρχονται - σαν οδοστρωτήρες - οι ψυχροί Αμερικάνοι και μας προσγειώνουν! Ο Γκρέγκορι Χόμπλιτ μας πιάνει από το αυτί και μας οδηγεί βίαια στο αστυνομικο-δικαστικό θρίλερ «Απόδειξη ενοχής». Στο οποίο ξέρουμε το δολοφόνο, αλλά αγωνιζόμαστε, μαζί με έναν νεαρό εισαγγελέα, να τον χώσουμε στη φυλακή! Μετά το θρίλερ, οι Μορμόνοι! Η ταινία του Γκάρι Μάρσαλ, «Σπίτι με κανόνες», είναι μια... θρησκευτική κωμωδία, που ρέπει προς το... θρησκευτικό δράμα! Βιασθείσα από τον πατριό της νεαρή παίρνει το αίμα της πίσω!

Την περασμένη εβδομάδα βγήκε στις αίθουσες και συνεχίζει απτόητη τις προβολές της η ταινία του Τιμ Στόρι, «Φαντάστικ φορ». Είναι τόσο κακή η ταινία, που την περασμένη Πέμπτη μου διέφυγε τελείως να την αναφέρω!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ