Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αντίθεση και ρήξη με την ΕΕ

Για τα 50χρονα της ΕΕ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από τις Βρυξέλλες, όπου μετέβη επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος για τις εργασίες της 2ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ΕΕ αποδείχτηκε ότι έφερε πολύ καλή τύχη στους βιομηχάνους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, στους ισχυρούς εμπόρους, στα επιχειρηματικά μεγαθήρια και βεβαίως στα κράτη και στις κυβερνήσεις της ΕΕ. Καλή τύχη τους έφερε.

Για τους λαούς, όμως, πρόκειται για 50χρονη πορεία επιδείνωσης και υποβάθμισης της θέσης τους.

Δεν αμφισβητούμε ότι στη διάρκεια των 50 χρόνων υπήρχε πρόοδος και κατακτήσεις από τους λαούς. Αλλά δεν κατακτήθηκαν και δεν παραδόθηκαν από την ΕΕ. Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ χάρη στην ισχυροποίησή της σε βάρος των λαών δεν κάνει ούτε αυτές τις παραχωρήσεις που έκανε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, του 1970, ακόμα και του 1980. Επομένως, καλά πανηγυρίζουν οι κυβερνήσεις.

Για τους λαούς, όμως, ένα πράγμα υπάρχει: Η βαθύτερη μελέτη και εμβάθυνση στην πολιτική πείρα και πάνω απ' όλα η στάση ανυπακοής και απειθαρχίας στην ΕΕ.

Οταν πανηγυρίζουν οι πάνω, οι κάτω πρέπει να αντιστέκονται και να αντιδρούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα 50χρονα όλες οι κυβερνήσεις και οι δυνάμεις υπέρ της ΕΕ εκφράζουν ταυτόχρονα και την ανησυχία τους, ποια θα είναι η πορεία και το μέλλον της ΕΕ. Ευχαριστημένοι για τα κέρδη που απήλαυσαν, ανήσυχοι για το μέλλον. Αυτήν την ανησυχία ας την αξιοποιήσουν οι λαοί.

Ας μετατρέψουμε το μέλλον σε ένα μέλλον όχι απλώς ανησυχίας αλλά σε ένα μέλλον των λαών, που θα είναι σε αντίθεση και ρήξη με την ΕΕ. Στα γενέθλιά της, εμείς τουλάχιστον, υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τη δράση για τη λαϊκή ενότητα και συσπείρωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί ένα πανευρωπαϊκό ενωτικό αγωνιστικό κίνημα μπορεί να βάλει φραγμό στην πορεία της ΕΕ, που έτσι κι αλλιώς δε θα είναι ανέφελη και για το μεγάλο κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ