Τρίτη 27 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ «επιχειρήματα» - καρμπόν

Το κουκούλωμα του μεγάλου σκανδάλου με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί βασική επιλογή της κυβέρνησης, έχοντας συνειδητά επιλέξει να προσφέρει την περιουσία των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο προς όφελος του τραπεζικού κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντιγράφει ακριβώς τις «μεθόδους» και τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για να δικαιολογήσουν τη λεηλασία της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, ομολογώντας έτσι έμμεσα την ενοχή της για το συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η επικοινωνιακή (διάβαζε προπαγανδιστική) τακτική της κυβέρνησης επιχειρεί από τη μια να πείσει ότι κάνει ό,τι μπορεί για «να χυθεί άπλετο φως» -και- σε αυτή την υπόθεση, ενώ από την άλλη επιχειρεί συμψηφισμούς με τα σκάνδαλα επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μοιραστεί το πολιτικό κόστος.

Στο πλαίσιο της υποβάθμισης και συγκάλυψης κινήθηκε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι έχει δοθεί εντολή για «έρευνα σε βάθος», αποφεύγοντας ωστόσο να παραδεχτεί αν υπάρχει κάποιο διαχειριστικό ή πολιτικό σκάνδαλο στην υπόθεση των «κρυφών» ομολόγων. Απαντώντας στις ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη σύνθεση της χτεσινής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομίας, τη συμμετοχή δηλαδή «ανεξάρτητων» αρχών υπό τον Γ. Αλογοσκούφη, ο Θ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να χαρακτηρίσει «πολιτικά αφελή» την άποψη ότι η σύσκεψη έγινε «προκειμένου να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των ερευνών».

Παράλληλα οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα περί αυτονομίας, ανεξαρτησίας και αυτοδιοίκησης των ασφαλιστικών ταμείων, επικαλούμενος μάλιστα σχετική απάντηση που είχε δώσει στις 8 Ιούνη 2001 στη Βουλή ο τότε υφυπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ Ν. Φαρμάκης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, χαρακτήρισε τη χτεσινή σύσκεψη «πολλαπλά ακατανόητη», γιατί όπως είπε «εκλήθη ο κ. Ζορμπάς, ο οποίος από τη φύση του ρόλου του είναι ελέγχων και ο κ. Αλογοσκούφης από τη φύση των πράξεων του υπουργείου του είναι ελεγχόμενος».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ