Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προβληματισμένοι με τις δημοσκοπήσεις

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την τελευταία δημοσκόπηση της «GPO» για το μήνα Φλεβάρη, που δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται με 2,9% του ΠΑΣΟΚ.

Βάσει των στοιχείων που παρουσιάστηκαν στο ΜΕΓΚΑ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 37%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 34,1%, το ΚΚΕ με 6,9%, ο ΣΥΝ με 4% και ο ΛΑΟΣ με 4,3%. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το γκάλοπ, το 55,4% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά το κυβερνητικό έργο και το 70% κρίνει επίσης αρνητικά το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προκάλεσαν τις αντιδράσεις κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έθεσαν ακόμα και θέμα εγκυρότητας. Ο Απ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «χρειάζεται ένα νομοθετικό πλαίσιο, ώστε οι έρευνες αυτές να γίνονται υπεύθυνα και όχι στον "αέρα"». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, ανέφερε ότι τα γκάλοπ πρέπει να ελέγχονται «ως προς τη μεθοδολογία τους, ιδίως με προσοχή των ίδιων των εταιρειών ως προς την αντιφατικότητα των συμπερασμάτων για τα ίδια θέματα». Παράλληλα, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έκαναν λόγο για «δάκτυλο» της Ρηγίλλης στο θέμα των γκάλοπ και μιλούσαν για «στημένα ρεπορτάζ και δημοσκοπήσεις» που πηγάζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Οπως ανέφερε χτες ο Π. Ευθυμίου, υπάρχουν ερωτήματα και «ζητήματα τα οποία συνδέονται με τις σχέσεις των εταιρειών με το κράτος και τον τρόπο με τον οποίο ανατίθενται κρατικές και κυβερνητικές πλευρές έργου, στις εταιρείες δημοσκοπήσεων».

Βέβαια, την ίδια στιγμή που τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλουν τα γκάλοπ και τις δημοσκοπήσεις, φροντίζουν σε άψογη συνεργασία με την κυβέρνηση να αξιοποιούν τα «νούμερά» τους για να εμφανίσουν ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν, γίνονται κάτω από τη «λαϊκή απαίτηση». Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί τις «μεταρρυθμίσεις» στην ανώτατη εκπαίδευση και μάλιστα ανέφερε ότι αν τον ρωτούσαν και τον ίδιο στο δρόμο θα έλεγε «ναι στις αλλαγές στην Παιδεία, αλλά όχι με το νόμο της ΝΔ»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ